Kuulostaa jokseenkin älyvapaalta väittää, että sarjamuotoisessa kilpailussa, jossa pelataan kuusi kierrosta, ensimmäinen kierros voisi olla jännittävämpi kuin viimeinen. Tämänvuotisen Mestarien liigan lohkovaiheen osalta tuo väittämä ei kuitenkaan ole lainkaan tuulesta temmattu.

Barcelona varmisti paikkansa kevään pudotuspeleissä jo neljännellä ottelukierroksella. Eilen jatkopaikan varmisti seitsemän muuta joukkuetta, ja on täysin realistinen skenaario, että pudotuspelilipun lunastaa keskiviikkona seitsemän joukkuetta lisää.

Niin hurjalta kuin se kuulostaakin, on hyvin mahdollista, että joulukuussa pelattavalla lohkovaiheen päätöskierroksella on pelissä enää yksi Mestarien liigan pudotuspelien jatkopaikka. Ja otteluita pelataan kuitenkin 16.

Tätä voinee hyvällä syyllä pitää kaikkien aikojen antikliimaksina, sillä koskaan aiemmin ei näin montaa jatkajaa olisi ollut jo selvillä jo viidennen kierroksen jälkeen.

SPORF

@Sporf
🍿 The @ChampionsLeague returns...

👀 ...And for the first time in history...

😳 ...15 of 16 teams can qualify with one round left to play.

Keskiviikkona pelaavista joukkueista Dortmund ja Atlético ovat jo viittä vaille jatkossa, ja ottamalla kotivoiton peleistä altavastaajia vastaan homma on hoidossa. Internazionalen paikka jatkossa varmistuu, jos se saavuttaa Tottenhamin vieraana vähintään tasapelin.

D-lohkossa Porton ja Schalken jatkopaikat varmistuvat, mikäli Galatasaray ei onnistu voittamaan Moskovassa. Ja vaikka onnistuisikin, tekisi Porton ja Schalken välinen tasapeli sen aseman todella tukalaksi. Myös C-lohkon kaksi jatkajaa saattavat ratketa tänään. Näin käy, mikäli Napoli ja Liverpool voittavat omat ottelunsa.

Toivotaan, etteivät kaikki yllämainituista skenaarioista toteudu. Varmaa on kuitenkin tässä vaiheessa vain se, että jatkopaikasta pelataan päätöskierroksella ottelussa Shakhtar Donetsk-Lyon. Mikäli ukrainalaisryhmä voittaa, etenee se jatkoon, mutta Lyonille riittää tasapelinkin.

Jos kuitenkin jatkopaikat pannaan tänään joukolla jakoon, niin päätöskierrokselle haetaan panoksia muista seikoista. Lohkokolmosten eurokausi jatkuu keväällä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, ja myös lohkovoitto voi olla monessa ottelussa joulukuussa pelissä. Varmuudella lohkovoitto – ja pudotuspeliarvonnan ykköskori – ratkaistaaan ottelussa Ajax-Bayern München, ja mahdollisesti myös mittelössä Liverpool-Napoli.

Mestarien liiga keskiviikkona:

19.55 Atlético Madrid-AS Monaco
19.55 Lokomotiv Moskova-Galatasaray
22.00 Borussia Dortmund-Club Brugge
22.00 PSV Eindhoven-Barcelona
22.00 Tottenham-Internazionale
22-00 Napoli-Belgradin Punainen Tähti
22.00 PSG-Liverpool
22.00 Porto-Schalke

Kaikki ottelut ovat nähtävissä suomeksi selostettuina C Moren suoratoistopalvelussa.