Italia ja Portugali kohtaavat lauantaina Nations Leaguen ottelussa Milanon Stadio Giuseppe Meazzalla eli San Sirolla.

Portugali johtaa Nations Leaguen A-divisioonan lohkoa 3 kahdella voitolla. Italia on pelannut kolme ottelua ja kerännyt niistä neljä pistettä. Lauantaina San Sirolla Italia on pakkovoiton edessä, mikäli se haluaa säilyttää haaveet playoff-paikasta. Voittokaan ei tosin Italialle riitä lohkovoittoon, vaan se tarvitsee apua Puolalta sen kohdatessa ensi tiistaina Portugalin.

Italia ja Portugali kohtasivat syyskuussa Lissabonissa. Tasaisen ottelun käänsi Portugali voitokseen André Silvan 48. minuutilla viimeistelemällä maalilla.

Italia ei ole ollut entisen mahtinsa loistossa ja se tahkosi kesäkuusta lähtien viiden maaottelun voitottoman putken. Lokakuussa se sai viimein sen sahattua poikki voittamalla Puolan tämän kotikamaralla 1-0. Portugali on ollut paremmassa iskussa. Se on kuudesta edellisestä maaottelusta hävinnyt vain yhden ja voittanut kolme viimeistä.

Italia on kuitenkin kotonaan väkevä, se ei ole hävinnyt yhtään ottelua Italian kamaralla yli kahteen vuoteen ja edellinenkin tappio tuli tämän hetken Euroopan ykkösmaalle Ranskalle. Huuhkajien pitkäaikainen luottomies Markus Halsti uskookin kotiedun painavan paljon vaakakupissa lauantaina.

– Portugali on tässä asetelmassa haastaja. Tasaista tulee varmasti, sillä joukkueet tuntevat toisensa hyvin. Italia voittaa 1-0, Halsti ennustaa.

Italia-Portugali lauantaina 17.11. klo 21.45. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.