Arvostettu ranskalaislehti L’Équipe uutisoi Paris Saint-Germainin olevan vaarassa tulla suljetuksi Mestarien liigasta. Kyseessä on tutusti UEFA: n tutkimus Financial Fair Play -asioiden suhteen.

Lehti sanoo, että ”seuran tilien selvittäminen on lähes yhtä vaikeaa kuin Mestarien liigan voittaminen”. UEFA on kuitenkin tämän yrityksen äärellä jälleen, ja on jo varoittanut, että se saattaa avata suljettuja kirjanpitoja, viime aikaisten Football Leaks -paljastusten johdosta.

Kyse on samasta asiasta kuin myös Manchester Cityä koskevissa paljastuksissa. Tietojen mukaan seurojen ilmoittamat sponsoritulot ovat huomattavasti todellisia suuremmat, eikä väliin jäävän erotuksen lähdettä saada selville. Omistajatahojen suora rahoitus seuroille ei ole FFP-sääntöjen mukaista.

Mikäli nyt ilmi tulleet luvut pitävät paikkansa, tarkoittaisi se, että PSG tekisi tilikaudella 84 miljoonaa euroa tappiota, kun UEFA:n sallima raja on 30 miljoonaa. Tämä johtaisi rangaistuksiin, kuten siirtokieltoon tai Mestarien liigasta sulkemiseen. Pariisilaisten kohdalla kyse olisi toistuvasta rikkomuksesta.

Tutkinnassa ovat myös tähtipelaajien, kuten Kylian Mbappén ja Neymarin todelliset siirtosummat ja palkat. Päästäkseen näiden suhteen niin sanotusti nollille, PSG:n pitäisi hankkia yli 150 miljoonan vuositulot.