Helsingin Jalkapalloklubin entinen toppari Aapo Halme saattaa debytoida tulevana viikonloppuna Englannin Mestaruussarjassa.

Halme, 20, siirtyi tammikuussa HJK:sta Leedsiin, joka kärsii tällä hetkellä puolustajavajeesta. Leedsin manageri Marcelo Bielsa sanoi Leeds Liven mukaan, että Halme ja keskikenttäpelaaja Kalvin Phillips ovat ehdolla loukkaantuneen Pontus Janssonin tilalle.

Leeds kohtaa lauantaina Niki Mäenpään edustaman Bristol Cityn. Tällä hetkellä Leedsillä on käytössä vain yksi edustusjoukkueen vakiotoppari, kapteeni Liam Cooper.

– Eiliseen (keskiviikkoon) asti luulimme, että hän (Jansson) olisi käytettävissä, mutta nyt ottelu on jo lähempänä, enkä ole asiasta yhtä optimistinen. Phillips voi pelata topparina. Halme on toinen vaihtoehto. Siinä ovat kaksi mahdollisuuttamme.

Ilmeisesti Halme on noussut Bielsan nokkimisjärjestyksessä Irlannin juniorimaajoukkueita edustaneen Conor Shaughnessyn ohi. Shaughnessy, 22, on pelannut Leedsin edustusjoukkueessa 15 ottelua topparina ja puolustavana keskikenttäpelaajana, mutta Bielsan aikakaudella hän on pelannut ykkösmiehistössä vain 45 minuuttia.

Halme ei ole ollut vielä kertaakaan edes Leedsin edustusjoukkueen kokoonpanossa.