Huuhkajat pelaa Nations Leaguen lohkovoitosta Ateenassa torstaina kello 21.45. Vielä on koko päivä aikaa spekuloida millä avauksella Markku Kanerva joukkonsa Kreikkaa vastaan juoksuttaa.

Huuhkajat voitti Kreikan Tampereella kuukausi sitten. Tuolloin maalivahti Lukas Hradeckyn yläpuolella puolustuslinjan muodostivat Jukka Raitala, Joona Toivio, Paulus Arajuuri ja Jere Uronen. Nyt ryhmään on tulossa ainakin yksi muutos, sillä Raitala on sivussa kokoonpanosta.

Keskikentällä urakoivat viimeksi Robin Lod, Glen Kamara, Tim Sparv ja Pyry Soiri. Heistä sivussa on kapteeni Sparv. Keskikentältä puuttuu myös Rasmus Schüller, joka avasi kolmessa aiemmassa Nations Leaguen ottelussa.

Kärkikaksikosta Teemu PukkiJasse Tuominen molemmat ovat Ateenassa ja täydessä kunnossa. Pukki joutui Kreikkaa vastaan tulemaan vaihtoon 12. minuutilla, mutta on toipunut vammasta ja iskenyt sen koommin maaleja seurajoukkueessaan Norwichissa.

Paikanpäältä ottelun Viasatille selostava Ville Kuusinen oli seuraamassa joukkueen keskiviikon valmistavia harjoituksia ja veti omat johtopäätöksensä.

– ”Rive” (Kanerva) ei tuttuun tapaan liikaa paljastanut. Nyt kun Raitala, Sparv ja Schüller ovat ulkona, niin ne paikat on korvattava. Muuten tulee tuskin isoja muutoksia, Kuusinen ennakoi.

– Ainakin paikalla oleva joukkue eilen vaikutti olevan kunnossa, vammoja ja sitä myöten lisäpoissaoloja ei siis pitäisi olla. Itse veikkaan (Albin) Granlundin ottavan oikean pakin paikan. Kamaran rinnalle keskikentälle laittaisin (Thomas) Lamin. Muuten uskon samaan kokoonpanoon kuin viimeksi.

Oikean puolustajan paikalle vaihtoehtoja ovat myös Juha Pirinen ja Janne Saksela. Toisaalta Toivio on myös pelannut oikealla laidalla, jolloin hänen paikkansa toisena topparina voisi ottaa Sauli Väisänen tai Markus Halsti. Keskikentälle tyrkyllä ovat Joni Kauko ja ehkä myös Halsti.

Suomelle riittää lohkovoittoon voitto, tasapeli tai jopa maalin tappio. Kreikka ei kuitenkaan tule päästämään Kanervan joukkoja helpolla. Edellisen ottelun jälkeen joukkue on vaihtanut päävalmentajaa, kun Michael Skibbe sai lähteä ja tilalle palkattiin Ángelos Anastasiádis.

– Kreikka tulee alussa varmasti kovaa päälle. Maan on pakko saada tulos, sillä paikallisten kiinnostus peliä kohtaan on vähäistä. Suomi vie todennäköisesti taistelun katsomossa, Kuusinen povaa.

Kreikan ja Suomen välinen Nations Leaguen ottelu alkaa torstaina 15.11. kello 21.45. Viasatin studiolähetys, jossa mukana ovat mm. Mika Kottila ja Pasi Rautiainen, alkaa jo kello 21. Lähetystä voi seurata suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalta, suoratoistopalvelu Viaplaysta tai Viafreessä.