Napoli ja Paris Saint-Germain pelasivat tiistaina Mestarien liigan C-lohkossa Stadio San Paololla 1-1-tasapelin.

Ensimmäinen vartti mentiin molempien osalta tunnustellen. Napoli sai osoituksen vieraiden yksilötaidosta, kun brassitaituri Neymar oli karata sen puolustukselta ahtaassa tilassa maalintekoon. Vasta viimeinen este, alin Napoli-puolustaja sai estettyä uhkaavalta näyttäneen maalipaikan.

PSG piti joukkueista enemmän palloa, Napoli syöksyi hyökkäyksiin suoraviivaisemmin.

OptaPaolo

@OptaPaolo
512 - Marek #Hamsik has just overtaked Giuseppe Bruscolotti as the player with the most appearances with @en_sscnapoli in all competitions (512). Forever.
#NapoliPSG

Italialaiset olivat siirtyä johtoon ovelasta vapaapotkukuviosta. Dries Mertens pääsi merkkaajaltaan karkuun etualueelle, mutta hänen ohjauksensa suuntautui ohi.

Myös PSG oli vaarallinen erikoistilanteissa. Vain Napoli-torjuja David Ospinan venytys esti Kylian Mbappéa jatkamasta Ángel Di Marían antamaa kulmapotkua sisään.

Mbappé oli vahvasti mukana ottelun avausmaalissa, joka syntyi ensimmäisen jakson lisäajalla. Hän sai syötön Neymarilta ja jallitti rangaistusalueen vasemmalla laidalla Napoli-puolustusta, kunnes hän löysi sopivalla hetkellä syötön maalin eteen Juan Bernatille, joka vei vieraat johtoon.

OptaJean

@OptaJean
17 - Kylian Mbappe is involved in 17 goals in his last 18 Champions League games (12 goals, 5 assists). Unleashed.

Napoli aloitti toisen puoliajan pirteästi. Ensimmäisellä jaksolla väläytellyt Mertens testasi PSG:n konkarivahti Gianluigi Buffonin refleksejä tulisella laukauksella boksin tuntumasta, mutta italialaislegenda hoiti hommansa. Buffon nollasi Mertensin myös heti seuraavassa tilanteessa, kun hän torjui belgialaishyökkääjän ovelan noston riman yli.

Italialaiset jatkoivat painostamista, mutta Buffon ja kumppanit puolustuslinjassa kestivät- ainakin 62. minuutille saakka. Lorenzo Insignen syötön PSG:n rangaistusalueelle ei pitänyt tuottaa vaikeuksia pariisilaisten kipparille Thiago Silvalle, mutta pallo poltteli brassitopparin jaloissa. José Callejón ryntäsi pelivälineen perään ja joutui Buffonin ja Silvan muodostaman katujyrän lanaamaksi.

Pallo vietiin pilkulle, jota asettui ampumaan Insigne. Hän upotti kuulan vasempaan alakulmaan ja toi isännät tasoihin.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Napoli ansaitusti tasoihin PSG:tä vastaan! Oma kasvatti Lorenzo Insigne laittaa pallon rankkarista varmasti ohi maalivahtilegenda Gianluigi Buffonin. Peli 1–1. #uclfi

PSG vaati itselleen pilkkua kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun maalintekijä Bernat kaatui ohittaessaan Nikola Maksimovićia. Espanjalaispuolustaja vaati oikeutta, mutta sai pelkästään kehotuksen nousta ylös.

Viimeinen kymmenminuuttinen vietettiin enimmäkseen Napolin päädyssä, mutta ranskalaiset eivät onnistuneet luomaan suurta uhkaa italialaisten maalille.

Napolille merkattiin 20 maalintekoyritystä, PSG:lle yhdeksän.

Napoli nousi tuloksen myötä lohkokärkeen ohi Liverpoolin, joka hävisi aiemmin tiistaina Belgradin Punaiselle tähdelle vieraissa 0-2. Napolilla ja Liverpoolilla on molemmilla kuusi pistettä. PSG tulee perässä viidellä pisteellä. Belgradin Punaisen tähden saldo on neljä pistettä, kun kaksi ottelupäivää on jäljellä lohkovaiheessa.

Napoli–PSG päättyy lopulta 1–1. Isäntien huikea alku toiselle puoliajalle palkittiin tasoitusosumalla. #UCLfi