Huuhkajat pelaa parhaillaan Nations Leaguen lohkovaiheen päätösotteluaan Unkaria vastaan (taukotulos Unkarin 2-0 -johto). Sunnuntai-illan tuloksesta riippumatta Suomi voittaa oman lohkonsa, ja pääsee siten varmuudella pelaamaan EM-jatkokarsintaa maaliskuussa 2020 – ellei sitten selviydy EM-kisoihin suoraan varsinaisesta karsinnasta.

Koska Suomessa ei ole A-maaotteluita aiemmin maaliskuussa pelattu, on ottelupaikka ymmärrettävästi suuri kysymysmerkki – jos siis Suomi kotiedun joko välierään tai loppuotteluun, tai jopa molempiin saisi.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahdelta kysyttiin Unkari-pelin puoliajalla Viasatin haastattelussa mahdollisista stadionvaihtoehdoista. Helsingin Olympiastadionin remontti ei ole tuolloin vielä valmis. Todennäköisin pelipaikka olisi Tealia 5G Areena Töölössä, ja nurmikentistä kyseen tulisi lähinnä Turun Veritas Stadion. Ari Lahti kaivaa kuitenkin hihastaan myös todellisen jokerikortin.

– Yksi mahdollisuus olisi pelata ottelu myös Virossa, Lahti totesi.

Konkreettisia keskusteluja pelipaikasta ei ole Lahden mukaan vielä käyty, mutta pyrkimyksenä olisi taata Suomelle mahdollisimman suurilukuinen kotiyleisö.

Tallinnan A. Le Coq Areenalle mahtuu kaikkiaan 14 405 katsojaa. Telia 5 G Areenan kapasiteetti on 10 770 katsojaa.