Parodiaan nimeltä Suomen Cup yhä uusia lukuja – liigaseuran kotiotteluihin ei pääse yleisöä

© Kuva: Juha Tamminen

Juuri kun luulit nähneesi Jalkapallon Suomen Cupin osalta jo kaiken, jostain nurkan takaa ilmestyy uusi yllätys. Nyt tuon yllätyksen tarjoaa FC Lahti.

Palloliitto julkaisi maanantaina Suomen Cupin lohkovaiheen otteluohjelman Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden osalta. FC Lahti sijoiteltiin samaan lohkoon Hongan, HJK:n, HIFK:n, Interin ja IFK Mariehamnin kanssa.

Lahti sai viidestä pelistään kotiotteluiksi ottelut HJK:ta ja HIFK:ta vastaan. Ratkaisu oli Lahden kannalta murheellinen, sillä kumpaankaan otteluun se ei saa paikalle yleisöä.

Lahden ottelut HIFK:ta (la 2.2.) ja HJK:ta (la 23.2.) vastaan luokitellaan korkean riskin otteluiksi. Koska pelit pelataan helmikuussa, on ne pelattava Mukkulan kuplahallissa. Pelipaikka ei sovellu isoja turvajärjestelyjä vaativiin korkean riskin otteluihin, sillä hallissa ei ole kunnon turva-aluetta kentän ja katsomon välillä eikä erillisiä sisäänkäyntejä molempien joukkueiden kannattajille.

FC Lahti pyysi Palloliitolta molempia otteluita vieraspeleiksi, mutta arpa ei ollut lahtelaisille suosiollinen. Niinpä ottelut pelataan suljetussa hallissa.

Ruutu+ -palvelu televisioi Suomen Cupia, ja FC Lahti pyrkiikin järjestämään kotiotteluihin kisastudion.

Veikkausliigan kahdesta lohkosta neljännesvälieriin selviytyy neljä parasta kustakin. Neljännesvälierissä veikkausliigaseurat pelaavat automaattisesti vieraskentällä, joten yleisön edessä pelattavan kotipelin FC Lahti voi saada aikaisintaan puolivälierävaiheessa.