Etelä-Amerikan Copa Libertadoresin finaali Argentiinan kahden mahtiseuran Boca Juniorsin sekä River Platen tuntuu olla mahdotonta pelata. Ensimmäinen osa saatiin onnistumaan ja se päättyi 2-2-tasapeliin.

Viime viikonloppuna oli määrä pelata finaalin toinen osa, mutta Boca Juniorsin bussia kohtaan hyökättiin ja pelaajia loukkaantui. Hyökkäyksen takia ottelua ei pelattu viime lauantaina. Tällä hetkellä ei vielä tiedetä missä tai milloin finaalin toinen osa pelataan. Toisen finaaliottelun ajankohta ilmoitetaan huomenna, tiistaina.

LUE MYÖS: Superclásico siirtyi jälleen – mikä oli Fifa-pomo Infantinon rooli lauantain sekasorrossa?

Uusin käänne nähtiin maanantaina, kun Genovan kaupunki tarjoutui isännöimään finaalin toista osaa. Kaupunki ilmoitti, että Superclásico voitaisiin pelata Stadio Luigi Ferrarisilla, jonne mahtuu 36 599 katsojaa. Ehdotus saattaa kuulostaa hullulta, mutta molemmilla seuroilla on pitkät perinteet, jotka johtavat myös Genovaan.

Nimittäin molempien seurojen takana on genovalaisia siirtolaisia, jotka 1900-luvun alussa olivat perustamassa Bocan alueella niin Boca Juniorsia kuin River Platea. Molemmissa seuroissa vaalitaan yhä tänä päivänä genovalaisia juuriaan.

– Isännöisimme todella ylpeinä kahta suurta seuraa, kuten Bocaa ja Riveriä, meidän kaupungissamme, toivottaen heidät tervetulleiksi, osiltaan, heidän ensimmäiseen kotiinsa, Genovan apulaiskaupunginjohtaja Stefano Anzalone sanoi Calcio Mercaton mukaan.

– Se olisi myös mahdollisuus antaa kansainvälistä näkyvyyttä Genovalle tässä haastavassa tilanteessa ja jatkaa tuota pitkää ystävyyttä, joka sitoo meidät myös historiallisesti toisiimme.