Portugalin miesten maajoukkueen päävalmentaja Fernando Santos vakuuttaa, että Cristiano Ronaldo on yhä osa hänen ryhmäänsä, vaikka tähtihyökkääjä ei ole pelannut maajoukkueessa sitten kesän MM-kisojen.

Ronaldon, 33, edellinen maaottelu oli kesäkuun lopussa, kun Portugali hävisi MM-kisojen neljännesvälierässä Uruguaylle 1-2.

Häntä ei otettu mukaan kisojen jälkeisiin syyskuun maaotteluihin, koska hän halusi aikaa sopeutua uuteen seuraansa Juventukseen. Portugalin luotsi Santos kertoi kuitenkin lokakuussa, että Ronaldoa ei nähdä maajoukkueessa enää tämän vuoden aikana ollenkaan.

Lokakuun ilmoituksen aikaan Ronaldo oli keskellä suurta raiskauskohua. Hän on kiistänyt väitteet, joiden mukaan hän olisi raiskannut yhdysvaltalaisnaisen Kathryn Mayorgan vuonna 2009 Las Vegasissa. Tapausta selvitetään yhä. Santos tarkensi lokakuussa, että Ronaldon puuttuminen maajoukkueesta ei liity kohuun, mutta hän puolusti pelaajaansa.

Portugali on pärjännyt hyvin ilman kapteeniaan. Lauantaina joukkue varmisti Nations Leaguen A-liigassa oman lohkonsa voiton, joten Portugali pelaa ensi kesänä lohkovoittajien turnauksessa kilpailun mestaruudesta.

Santosin mukaan Ronaldoa kaivataan kuitenkin yhä.

– Siitä ei ole epäilystä. En osaa sanoa, onko teillä yhä epäilyksiä, mutta Cristiano Ronaldo on osa tätä joukkuetta, sanoi Santos FourFourTwon mukaan.

Ronaldo on esiintynyt Portugalin maajoukkueessa useammin kuin kukaan muu, 154 kertaa. Hän on myös maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä 85 osumallaan.