Huuhkajien torstain Kreikka-ottelun johdosta Robin Lod on palannut tällä viikolla edelliseen kotikaupunkiinsa Ateenaan.

Nykyisin Espanjan kakkostasolla pelaavaa Sporting Gijónia edustava Lod pelasi kolme edellistä kautta Panathinaikosissa. Vuosiin Kreikassa mahtui paljon värikkäitä tapahtumia.

– Tuli koettua kaikenlaista, sellaisiakin asioita mitä ei ihan uskonut että voi käydä fudiksessa. Esimerkiksi viime kaudella kun PAOKin presidentti tuli käsiaseen kanssa kentälle, niin kyllä se oli sellainen juttu, mitä ei ihan heti odota tapahtuvan, Lod muisteli.

– Ekana vuonna meidän derby peruttiin Olympiakosin kanssa. Siitä tuli hirveä mellakka sinne kentällä ja meidän fanit otti poliisin kanssa yhteen.

Huonojen muistojen lisäksi myös tähän asti parhaat muistot 25-vuotiaan Lodin uralta liittyvät Ateenan derbyihin.

– Toisaalta ne derbyt mitä pelattiin, niin niissä tunnelma oli ihan mieletöntä. En ole hienommissa peleissä pelannut itse henkilökohtaisesti.

Gijónin alkukausi on ollut vaikea, sillä 13 ottelun jälkeen seura on sarjassa 14:ntenä 15 pisteellään. Myös osansa kritiikistä saanut Lod vaatii enemmän sekä itseltään että joukkueeltaan.

– Yleensä aina kun jengillä menee huonosti, niin kaikilla menee huonommin. Sitten kun jengillä menee hyvin, niin henkilökohtaisestikin menee paremmin. En sano, että olisin ihan täysin tyytyväinen. Toivoisin, että itse pelaisin henkilökohtaisesti paremmin ja että joukkueena pelattaisiin paremmin, Lod toteaa.

Segunda Division on sarjana Lodin mukaan selvästi parempi kuin Kreikan pääsarja.

– Kreikassa on vähän se, että on neljä isoa joukkuetta ja loput on sitten heikompia. Siinä on niin iso ero näiden joukkueiden välillä. Espanjan sarja on niin paljon tasaisempi. Kaikki joukkueet ovat tosi hyviä ja yleinen taso on paljon kovempi kuin Kreikassa, Lod kertoo.

Vaativa yleisö kotijoukkueelle

Torstain Kreikka-ottelun lähtökohdat ovat Huuhkajille herkulliset. Kreikka tarvitsee suurimaalisen voiton taistellakseen lohkovoitosta, Huuhkajille riittää jopa maalin tappio. Myös ankara kotiyleisö voi helposti kääntyä omaa joukkuettaan vastaan.

– Jos heitä ei miellytä, niin aika nopeasti he kertovat mielipiteensä. Varsinkin tällaisessa tilanteessa, kun Kreikka on pakkovoiton edessä eikä yksikään maali riitä. Jos me tehdään yksi maali, niin luulen että siihen katkeaa kreikkalaisten selkäranka aika nopeasti, Lod pohtii.

Kreikan ja Suomen välinen Nations Leaguen ottelu alkaa torstaina 15.11. kello 21.45. Viasatin studiolähetys, jossa mukana ovat mm. Mika Kottila ja Pasi Rautiainen, alkaa jo kello 21. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalta, suoratoistopalvelu Viaplaysta tai Viafreessä.