Huuhkajien kapteeni Tim Sparv kävi Nations Leaguen loppusuoralla saksalaisen Spoxin haastattelussa ja kertoi näkemyksiään ja kuulumisiaan muun muassa Huuhkajien menestyksestä kilpailussa. 31-vuotias keskikentän lukko kehui sivustolle Huuhkajissa vallitsevaa joukkuehenkeä sekä päävalmentaja Markku Kanervaa.

– Maajoukkueessa vallitsee tällä hetkellä paras ilmapiiri sen jälkeen, kun debytoin lähes kymmenen vuotta sitten. Vuosi sitten meille joko naurettiin tai meitä kävi sääliksi – ja nyt yhtäkkiä pelaamme todella korkealla tasolla ja saavutamme hyviä tuloksia, Sparv hehkuttaa.

Sparv antaa myös kattavan vastauksen siihen, miksi Suomen peli on kulkenut niin hyvin.

– Siihen on kaksi tärkeää tekijää: Markku Kanervassa meillä on päävalmentaja, joka noudattaa selkeää ja yksinkertaista pelifilosofiaa, johon kaikkien pelaajien on helppo sopeutua. Maajoukkueessa on hyödytöntä yrittää olla erityisen nokkela ja opetella monimutkaisia konsepteja. Siihen ei yksinkertaisesti aika riitä.

– Toinen tekijä on nousevat nuoret pelaajamme kuten Glen Kamara, Pyry Soiri tai Jasse Tuominen. Saamme heiltä energiaa, joka meiltä on aiemmin puuttunut, Sparv tähdentää.

Tim Sparv

@TimSparv
Jürgen Klopp called it a “senseless competition”. I, and the 3000+ Finnish supporters in Estonia last night, politely disagree. @Huuhkajat @UEFAEURO #awaydays #Huuhkajat

Saksassa suurta suosiota nauttiva Lukas Hradecky saa myös kehuja maajoukkueen kapteenilta. Välitön luonne tunnetaan Saksassa suurena oluen ystävänä, eikä siinä ole Sparvin mielestä mitään pahaa.

– Lukas on fantastinen maalivahti, mutta ennen kaikkea todella hauska ihminen. Hän ei stressaannu ikinä, vaan hymyilee aina.

– Pelin jälkeen Lukas ottaa mielellään oluen tai kaksi – ja myöntää sen myös julkisesti. Vaikka monet ammattifutaajat ottavat joskus oluen, he pitävät sen mieluummin salassa.

– Monet pelaajat eivät ole julkisuudessa omia itsejään, ja se johtuu osin myös seuroista. Ne yrittävät panna pelaajia samaan muottiin välttääkseen skandaaleja. Se häivyttää pelaajien persoonallisuuden ja luo tylsyyttä. Lukas ei lähde mukaan sellaiseen, ja siksi pidänkin hänestä niin paljon. Hän esiintyy juuri sellaisena kuin onkin: todella värikkäänä luonteena, Sparv toteaa.