Vuoden 2022 MM-turnausta isännöivä Qatar sai keskiviikkona melkoisen itseluottamusbuustin, kun se kukisti Luganossa pelatussa harjoitusottelussa kotijoukkue Sveitsin 1-0. Ottelun ainoan maalin teki 86. minuutilla 21-vuotias Akram Afif.

Sveitsin joukkueessa pelasivat muun muassa Valioliigasta tutut Fabian Schär (Newcastle) ja Xherdan Shaqiri (Liverpool) sekä bundesliigapelaajat Michael Lang (Borussia Mönchengladbach) ja Steven Zuber (Hoffenheim). Nations Leaguen A-liigassa yhä lohkovoitosta taisteleva Sveitsi ylsi viime kesän MM-kisoissa neljännesvälieriin. Tämänhetkisessä FIFA-rankingissa Sveitsi on sijalla kahdeksan ja Qatar sijalla 98.

– Me olimme yksinkertaisesti surkeita. Noin ei voiteta yhtään ottelua. Ainoa hyvä puoli tässä on, että tämä oli vain harjoitusottelu, Fabian Schär kommentoi Luzerner Zeitungille.

Qatarin espanjalainen päävalmentaja, 43-vuotias Félix Sánchez oli yhdestä maan maajoukkuehistorian kovimmasta päänahasta luonnollisesti otettu.

– Pojat juhlivat pukukopissa ihan ansaitusti. Tämä oli tilaisuus osoittaa, että pystymme haastamaan maailman parhaisiin kuuluvia pelaajia, Sánchez hehkutti.

Sveitsi kohtaa ensi sunnuntaina A-liigan lohkon 2 kärkiottelussa Belgian.

Lähde: Transfermarkt