Ajax ja Bayern München tarjosivat keskiviikkoiltana todellisen trillerin Mestarien liigassa. Pisteet jaettiin 3-3-tuloksella, mikä tarkoitti sitä, että Bayern nappasi lohkovoiton ja Ajax sijoittui lohkon toiseksi. Ajax-tähti Frenkie De Jong kuvaili peliä hulluksi.

LUE LISÄÄ ottelusta tästä linkistä.

Ottelussa oli aikalailla kaikkea mitä jalkapallofani voi vain toivoa: Tunnetta, huimia käänteitä, taitavia pelaajia ja upeita torjuntoja. Avauspuoliskolla Robert Lewandowski vei vieraat 1-0-johtoon, mutta toisella puoliskolla ottelu vasta todella syttyi liekkeihin.

Ajax tuli tasoihin Dusan Tadicin osumalla tunnin kohdalla. Ajaxilla oli vahva ote pelistä toisen puoliskon alkupuolella, mutta se vesittyi, kun Maximilian Wober lensi suoralla punaisella suihkuun rumasta liukutaklauksesta. Wober osui todella hurjannäköisesti Leon Goretzkan jaloille.

Lopulta Bayernin puolelta Thomas Müller lensi vielä suihkuun todella vaarallisen kung fu -potkun seurauksena, lue lisää tästä. Maaleja nähtiin toisella puoliajalla peräti viisi, rankkareita kaksi ja punaisia korttejakin siis kaksi kappaletta.

– Ensimmäisellä puoliskolla emme olleet tarpeeksi hyviä. Olimme vaikeuksissa hieman erilaisen pelisysteemin kanssa. Toisella puoliajalla meillä oli erilainen pelisuunnitelma ja pelasimme paljon paremmin, De Jong sanoi ottelun jälkeen.

Ajax oli todella vaarallinen toisella jaksolla, mutta nuorten pelaajien omat hölmöilyt maksoivat kalliisti. Woberin ulosajo oli hyvä esimerkki tällaisesta hölmöilystä. Ajax oli juuri noussut peliin mukaan, kun se joutui miehen vajaalle.

– Tasoituksen hetkellä tuntui, että olisimme voineet voittaa, mutta sitten tuli punainen kortti. He hyökkäsivät sen jälkeen enemmän, kun heillä yli yksi pelaaja enemmän.

– Sen jälkeen he saivat punaisen kortin ja peli aukesi taas. Se oli hullua aina päätösvihellykseen asti, De Jong kuvaili tapahtumarikasta ottelua.

Bayernille riitti tasapeli jatkopaikkaan, ja kun Kingsley Coman hyödynsi Ajax-puolustuksen virheen ja vei vieraat 3-2-johtoon 90. minuutilla, näytti ottelu ratkenneen. Ajax nousi kuitenkin vielä lisäajalla tasoihin Nicolas Tagliaficon osumalla, mutta kovasta loppurynnistyksestä huolimatta Bayern piti lohkovoitosta kiinni.

De Jong on ollut siirtomarkkinoiden kuuma nimi jo viime kesästä asti. 21-vuotiaan hollantilaisen keskikenttäpelaajan perässä ovat tiettävästi ainakin Barcelona ja PSG. De Jongilta kysyttiin yllättäen pelin jälkeen PSG-huhuista ja onko hän päässyt jo yhteisymmärrykseen siirrosta.

– En todellakaan ole tehny vielä mitään päätöstä, De Jong korosti.

GOAL

@goal
Wednesday brought a thrilling draw with Bayern, but what does Frenkie de Jong's future hold?

Bayern? PSG? Man City? Barcelona?

🤷