Ajax varmisti paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä 13 vuoden tauon jälkeen jo edellisellä kierroksella, mutta panoksetta se ei pelaa lohkovaiheen päätöskierroksellakaan. Ajax saa vieraakseen Johan Cruyff Arenalle Bayern Münchenille, ja kaatamalla saksalaiset se juhlisi lohkovoittoa.

Ajax on voittanut lohkovaihemuotoisen Mestarien liigan kertaalleen, kaudella 1994-1995. Kuten hyvin tiedetään, joukkueen kapellimestarina hääri tuolloin suomalainen Jari Litmanen.

Loppuottelussa Ajax kukisti AC Milanin 1-0, mutta välierävaiheessa hollantilaiset kohtasivat saman vastustajan kuin tänä iltana, Bayern Münchenin.

Otteluparin avausosa Münchenissä päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta kotipelissään Ajax pani tuulemaan. Päätösvihellyksen soidessa taululla komeilivat 5-2 -voittolukemat, ja juuri Litmanen kuului ottelun ehdottomiin avainhahmoihin. Tätä ottelua Ajax muistelee mielellään, ja se julkaisikin pelistä Twitterissä maalikoosteen.

Litmanen vei Ajaxin 1-0 -johtoon 11. minuutilla puskemalla pallon maaliin Ronald de Boerin syötöstä. Jo tilanteenrakentelussa ”Kuningas” oli näkyvästi esillä.

Myös 2-1 -maalissa Litmanen osoitti erinomaisesti peliälyä. Litti jakoi pallon Marc Overmarsille, päästi sitten tämän syötön jalkojensa välistä ja Finidi George laukoi pallon verkkoon.

4-1 -maali oli jälleen Litmasen käsialaa. Pelattiin 47. minuuttia, kun suomalainen pääsi irti ja tykitti pelivälineen voimalla verkkoon. Tuuletuskin oli tuttua Litmasta. Bayern nousi Mehmet Schollin rankkarilla vielä kahden maalin päähän, mutta 88. minuutilla Ajax iski vielä kerran. Viidennenkin maalin alustuksessa Litmanen oli vahvasti mukana.