Alfredo Morelosin maaliputki katkesi hölmöön ulosajoon – Steven Gerrard: ”Vaikea hyväksyä”

© Kuva: Getty Images

HJK:ssa vuosina 2016 ja 2017 pelannut Alfredo Morelos oli ennen keskiviikkoa Skotlannin Valioliigassa seitsemän ottelun maaliputkessa. Tällä vuosituhannella vain kolme pelaajaa oli pystynyt ennen ”El Búfaloa” vastaavaan, ja Morelosin tähtäimessä oli jo Mark Vidukan 19 vuotta vanha ennätys, maali kymmenessä ottelussa peräkkäin.

Toisin kuitenkin kävi, sillä kolumbialaisen maaliputki katkesi keskiviikkona Rangersin 0-1 -kotitappioon Aberdeeniä vastaan. Morelos pelasi luonnollisesti Rangersin avauksessa, mutta häneltä jäi ottelu kesken 64. minuutilla seuranneeseen ulosajoon. Morelos oli saanut ensimmäisen varoituksensa avausjakson lisäajalla, ja toisella puoliajalla hänen hermokontrollinsa petti. Morelos suorastaan haki hakemalla rikkeen.

Morelosin ulosajo oli Rangersin takaa-ajolle kova isku, sillä se vei heiltä pois ylivoiman kentällä. Aberdeen nimittäin oli pelannut yhden vajaalla puoli tuntia ennen Morelosin toista varoitusta.

Ulosajo oli Rangersille kaikkiaan jo kauden kahdeksas ja Morelosille henkilökohtaisesti kolmas. Rangersin valmentaja Steven Gerrard ei ollutkaan itsekurin pettämisestä mielissään. Juuri tiistaina hän oli puhunut joukkueelleen pelaajien saamien keltaisten ja punaisten korttien suuresta määrästä.

– Olen asiasta huolissani, mutta en voi tehdä paljon enempää. Olen tehnyt pelaajille selväksi, että noin he eivät auta itseään. He tekevät työstään paljon vaikeampaa. He panevat enemmän rasitusta toisilleen ja kehoilleen. Joudumme tärkeisiin peleihin ilman avainpelaajia, Gerrard sanoi Scotsmanille.

– Minun on hyvin vaikeaa puolustella heitä, koska joukkuepalaverista, jossa puhuimme kurinalaisuudesta, on kulunut vain 24 tuntia.

– Alfredon ensimmäinen varoitus oli vähän helppo, mutta luultavasti rike. Toisen hän ansaitsi. Se, että saimme taas punaisen kortin, on todella turhauttavaa, Gerrardin tuomio kuului.

Valmentajan mielestä Rangers oli lähellä joutua jopa alivoimalle.

– Kyle Laffertylla oli keltainen kortti alla, ja hän rikkoi kerta toisensa jälkeen. Hän antoi tuomarille tilaisuuden jättää meidät pelaamaan yhdeksällä.

Rangers putosi tappion myötä sarjakärjestä, ja on nyt pisteen Kilmarnockin takana toisena. Tasapisteissä Rangersin kanssa on kaksi ottelua vähemmän pelannut Celtic.