Vuoden päätteeksi Marcalle pidemmän haastattelun antaneesta Lionel Messistä kerrotiin pitkään, ettei tämä Barcelonan hävittyä suostunut puhumaan jalkapallosta kotonaan. Muiden asioiden muassa tämä on nykyisin toisin.

– Ennen tosiaan oli näin, enää ei. Tappioita on aina vaikea sulattaa, mutta poikani Thiago vaatii nykyisin selityksiä sille, mitä tapahtui, ja miksi emme voittaneet.

Kuusivuotias Thiago Messi on isänsä tuoreimpia arvostelijoita.

– Kyllä vain, olen saanut jo muutamia kriittisiä kommentteja. Hän seuraa Barcelonaa, La Ligaa ja Mestarien liigaa, ja vaatii selityksiä, ja huomauttelee jos asiat eivät mene hyvin.

Supertähti on tätä nykyä kolmen lapsen isä, ja sanoo perheen menneen arvoasteikossa jalkapallon edelle. Tunteita liittyy kuitenkin myös viheriöilllä tavattuihin ihmisiin. Messiltä kysytään, ottaisiko hän mieluummin rinnalleen Leroy Sanén kaltaisen pelaajan, vai valmentajakseen Pep Guardiolan.

– On aina mukavaa työskennellä hyvien pelaajien kanssa. Vaikka vertailu on vaikeaa, joutuisin taipumaan sen kannalle, että pääsisin taas töihin Guardiolan kanssa. Hän on yksi maailman parhaista valmentajista.

[readmore from=messi-lionel]

Pitkäaikainen taistelutoveri Andres Iniesta siirtyi Messin rinnalta Japaniin viime kesänä.

– Totta kai kaipaan häntä, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Olemme jakaneet niin kovin paljon asioita, otteluissa ja harjoitussessioissa, ja myös täysin jalkapalloon liittymättömissä tilanteissa. On tietenkin outoa, ettei hän ole täällä enää.

Yksi nykyisitä Barcelona-nimistä nousee esiin.

Ousmane Dembélé on kentällä ilmiömäinen. Hänellä on mahdollisuudet tehdä tässä maailmassa aivan mitä haluaa. Kaikki on hänestä itsestään kiinni. Ousmane on kuitenkin edelleen nuori kaveri, joka sopeutuu kaupunkiin ja seuraan. Meidän tehtävämme on auttaa häntä keskittymään jalkapalloon.