Cristiano Ronaldo pyysi Lionel Messiä siirtymään Serie A:han – asiantuntija arvioi, voisiko siirto tapahtua

© Kuva: Getty Images

Portugalilaistähti Cristiano Ronaldo vaihtoi täksi kaudeksi maisemaa Espanjasta Italiaan siirtymällä Real Madridista torinolaismahti Juventukseen.

Ronaldo, 33, haluaisi myös pitkäaikaisen vastustajansa, FC Barcelonan argentiinalaistykin Lionel Messin seuraavan häntä Italiaan jossain vaiheessa uraansa.

– Haluaisin hänen saapuvan Italiaan jonakin päivänä ja toimimaan kuten minäkin, hyväksyvän haasteen. Mutta jos hän on onnellinen siellä (Espanjassa), kunnioitan sitä, Ronaldo sanoi italialaisen urheilusanomalehden Gazzetta dello Sportin mukaan.

Kun Ronaldolta kysyttiin, onko hänellä Messiä ikävä, lihaskimppu kuittasi: ”ehkä vähän”.

– Hän on mahtava pelaaja ja hieno tyyppi, mutta täällä en kaipaa mitään. Tämä on uusi elämäni ja olen onnellinen, Ronaldo jatkoi.

31-vuotias Messi on Barcelonan ylivoimaisesti suurin tähti ja ollut jo pitkään seuralegenda. Hän on pelannut koko ammattilaisuransa Blaugranassa, jonka kanssa argentiinalaistaiturilla on kesään 2021 saakka ulottuva sopimus.

Kun diili päättyy 2,5 vuoden päästä, voitaisiinko Messi nähdä Serie A:ssa? Siihen sarjaa tarkasti seuraava selostaja Velja Engström ei usko. Tai edes siihen, että Messi ylipäätään jättäisi Barcelonan.

– Olisihan se hienoa, jos Serie A:han tulisi lisää tähtiä, mutta en kyllä usko Messin lähtevän mihinkään Barcelonasta, Engström sanoi.

Ruudulle Serie A:ta selostavan Engströmin mukaan Messin ei tarvitsisi olla huolissaan uuteen sarjaan sopeutumisesta. Hän uskoo, että ”Kirppu” loistaisi tuttuun tapaan myös saapasmaassa.

Ronaldon sensaatiosiirron myötä Serie A:n kiinnostavuus on Engströmin arvioiden mukaan kasvanut maailmanlaajuisesti. Yhdeksän Real Madridissa vietetyn vuoden jälkeen Serie A:n hallitsevan mestarin Juventuksen riveihin siirtynyt konkarihyökkääjä on viimeistellyt tällä kaudella sarjassa jo kymmenen maalia ja antanut viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Oli lähellä, ettei eräs toinenkin maailmanluokan hyökkääjä – Zlatan Ibrahimovic – siirtyisi sarjaan ensi vuoden puolella. 37-vuotias ruotsalainen keskusteli entisen seuransa AC Milanin kanssa potentiaalisesta mahdollisuudesta liittyä lainalle milanolaisseuraan tammikuussa MLS-liigan Los Angeles Galaxysta.

Milanin urheilutoimenjohtaja Leonardo harmitteli viikonloppuna Ibrahimovicin lainasiirron kariutumista. Seurapomon mukaan suunnitelma vesittyi, koska pelaaja oli luvannut Galaxylle jäädä seuraan, jos se suostuu tämän ehtoihin. Niin kävi, ja näillä näkymin kookas kärkimies jatkaakin uraansa Pohjois-Amerikassa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!