Bayern Münchenin hyökkääjä Robert Lewandowski on ollut suorastaan ilmiliekeissä syyskaudella. Puolalaishyökkääjä on kylvänyt tuhoa niin Bundesliigassa kuin Mestarien liigassa.

Lewandowski viimeisteli Ajaxia vastaan keskiviikkona Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskamppailussa kaksi maalia. Avausmaali tuli varmalla viimeistelyllä boksin sisältä. Toisen osuman Lewandowski viimeisteli rankkarista.

Bayernin hyökkääjä teki Mestarien liigan lohkovaiheessa peräti kahdeksan maalia kuudessa ottelussa. Bundesliigassa tahti on ollut lähes yhtä hurjaa. Lewandowski on tehnyt sarjassa yhdeksän maalia 13 ottelussa. Lisäksi Cupissa on tullut yksi osuma ja Saksan supercupissa kolme maalia.

Tällä hetkellä Lewandowski on Euroopan kuumin hyökkääjä. Hän on tehnyt 21 maalia kaikissa kilpailuissa kaudella 2018-19. Se on eniten maaleja top-5-liigoista. Taakse jäävät muun muassa Juventus-hyökkääjä Cristiano Ronaldo ja Barcelona-tähti Lionel Messi.

OptaFranz

@OptaFranz
20 - Robert Lewandowski scores his 20th goal in all competitions in 2018/19 - more than any other player of the 5 big European leagues. Ice-cold.

Mestarien liigan maalipörssi

Lohkovaiheen jälkeen Mestarien liigan maalipörssin piikkipaikalla on Lewandowski. Toisena on Lionel Messi kuudella osumallaan ja kolmatta sijaa jakaa viidellä maalilla jo kuusi pelaajaa, joista Edin Dzekolla ja Dusan Tadicilla on eniten maaliin johtaneita syöttöjä (2).

Maalipörssi

# Pelaaja Joukkue M S
1. Lewandowski R. Bayern München 8 0
2. Messi L. Barcelona 6 1
3. Dzeko E. AS Roma 5 2
3. Tadic D. Ajax 5 2
5. Kramaric A. Hoffenheim 5 1
5. Marega M. FC Porto 5 1
5. Neymar PSG 5 1
8. Dybala P. Juventus 5 0
9. Griezmann A. Atl. Madrid 4 3
10. Kane H. Tottenham 4 1
11. Guerreiro R. Dortmund 4 0
11. Icardi M. Inter 4 0