Historiallisella superfinaalilla jälleen uusia ongelmia – kummatkaan eivät suostu pelaamaan

© Kuva: Getty Images

Copa Libertadoresin toinen finaali siirrettiin torstain ja perjantain välisenä yönä pelattavaksi Madridiin.

River Platen ja Boca Juniorsin välinen ratkaiseva finaali on määrä pelata ensi viikon sunnuntaina Santiago Bernabéulla. Aluksi ottelu oli suunniteltu pelattavaksi viime viikon lauantaina, mutta Riverin kannattajat hyökkäsivät Bocan pelaajia kuljettaneeseen bussiin ja useat pelaajat loukkaantuivat.

Boca haki välikohtauksen jälkeen Etelä-Amerikan jalkapalloliitolta Riverin hylkäämistä, joka olisi johtanut siihen, että mestaruuspokaali olisi annettu automaattisesti Bocalle. Boca tiedotti, ettei suostu pelaamaan toista finaalia ja hakee mestaruutta itselleen kabineteista.

Seuran päätös kumpuaa kolme vuotta sitten tapahtuneesta välikohtauksesta. Silloin Boca hylättiin Libertadoresista, kun seuran kannattajat hyökkäsivät Riverin pelaajien kimppuun. Tällä kertaa hylkäystä ei kuitenkaan tapahtunut.

Uusimpien tietojen mukaan kummatkaan seurat eivät suostu pelaamaan ratkaisevaa finaalia Madridissa. Riverin mielestä on äärimmäisen epäoikeudenmukaista, ettei seura saa pelata historiansa suurinta ottelua kotikentällään, sillä Boca sai pelata ensimmäisen finaalin kannattajiensa edessä.

Bocan mielipide ei ole muuttunut viimeisen viikon aikana, eikä seura halua vieläkään pelata toista finaalia. Libertadoresin voittaja selviytyy vajaan kahden viikon päästä alkaviin seurajoukkueiden MM-kisoihin, jossa on mukana muun muassa Mestarien liigan kolme kertaa peräkkäin voittanut Real Madrid.

Lähteet: Cope, MARCA