Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa 20. tammikuuta 2019 Skotlannin suurseura Rangersin harjoitusottelussa.

Ottelu pelataan Rangersin kotistadionilla Ibroxilla Glasgow’n kaupungissa. Peli käynnistyy Suomen aikaa kello 14.00.

Vuonna 1872 perustettu Rangers on Skotlannin menestynein seura. Maansa mestaruuksia seuralla on peräti 54, mikä on maailmanennatys. Skotlannin cupin Rangers on voittanut 33 kertaa ja liigacupin 27 kertaa.

Seuralla on myös kansainvälistä menestystä. Rangers voitti Cup-voittajien cupin 1972 oltuaan sitä ennen kahdesti loppuottelussa hävinneenä osapuolena, 1961 ja 1967. UEFA-cupin loppuottelussa Rangers pelasi vuonna 2008.

Rangers pelaa Skotlannin pääsarjassa ja on tällä hetkellä sarjassa toisena Celtic FC:n jälkeen. ”The Gers” pelaa hyvää kautta uuden managerinsa, Liverpool-legenda Steven Gerrardin alaisuudessa.

Skottiseuran riveistä löytyy HJK-kannattajien entinen suursuosikki, kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos, joka siirtyi Rangersiin elokuussa 2017 edustettuaan helsinkiläisiä alkuvuodesta 2016 lähtien.

Morelos iski Klubille 46 maalia 62 ottelussa. Rangersissa hän on pitänyt yllä lähes yhtä kovaa saldoa. Osumia on syntynyt 35 kappaletta 73 ottelussa.

HJK on suunnitellut ottelun yhteyteen lyhyen kauden aloittavan harjoitusleirin.

– Huikeaa aloittaa vuosi Ibroxilla ja pelin ympärille järjestetyllä pienellä leirillä. Morelos-siirtosopimuksessa on monen muun ehdon lisäksi sovittuna tämä peli, ja nyt siihen löytyi sopiva hetki, kun molemmat halusivat vuoden alkuun hyvän pelin, toteaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti seuran tiedotteessa.