Hyökkääjälupaus Eetu Vertainen debytoi HJK:n paidassa Veikkausliigassa kaudella 2017. Tänä vuonna vastuu alkoi kuitenkin jo kasvaa, sillä nuori hyökkääjä pelasi 19 sarjaottelussa tehden peleissä neljä maalia.

Ensi kaudelta 19-vuotias Vertainen odottaa kuitenkin vielä paljon enemmän.

– En ollut täysin tyytyväinen rooliini HJK:ssa, se jäi aika pieneksi. Se oli kuitenkin hyvä siihen nähden, mitä olin ajatellut ennen kautta, Vertainen arvelee Veikkausliigan kotisivujen haastattelussa.

– Oma fiilikseni on, että olisin ansainnut enemmän peliaikaa ja näytönpaikkoja. Tilanne kuitenkin kasvattaa nälkää ensi kauteen, sitten pitää oikeasti ottaa iso rooli.

– Toivon, että onnistun ensi kaudella ja voin lähteä viimeistään sen jälkeen ulkomaille. Se on iso tavoitteeni. Haluan voittaa HJK:n kanssa Veikkausliigan ja Suomen Cupin ja erityisesti haluan, että pärjäämme europeleissä. Maajoukkueen kanssa toivon, että pääsisimme lopputurnaukseen, kaksinkertainen suomenmestari määrittelee.

Vertainen nousi kauden edetessä avauskokoonpanon pelaajaksi, kun Suomi isännöi Vaasassa ja Seinäjoella alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnausta. Syksyllä nähtiin myös debyytti U21-maajoukkueessa.

– Tammi-helmikuussa en vielä ollut varma, että pääsen edes EM-kisajoukkueeseen. Koen, että olen mennyt tänä vuonna eteenpäin ja vuosi oli minulta onnistunut, Vertainen sanoo.

Pikkuhuuhkajat sai tiistaina suoritetussa EM-karsintalohkojen arvonnassa vastustajikseen Tanskan, Romanian, Ukrainan, Pohjois-Irlannin ja Maltan. Vertainen uskoo, että Suomi tulee taistelemaan paikasta kesän 2021 lopputurnaukseen.

– Lohkossa on maita, joita pystymme haastamaan ja voittamaan. Sitten on myös niitä, keitä vastaan meidän on ylitettävä itsemme tai ainakin pelattava todella hyvin. Ykköskorin maan kanssa meillä kävi onni, Tanska ei ole niistä kovin. Pystyimme välttämään muun muassa Englannin ja Saksan.

– Meillä on todella hyvä jengi ja uskon, että voimme päästä pitkälle. Meillä on hyviä vaihtoehtoja hyökkääjiksi, kuten Marcus Forss, Benjamin Källman ja minä. Tuomme jokainen erilaisen vaihtoehdon ja kaikkien kanssa peli toimii, Vertainen vakuuttaa.