Helsingin Jalkapalloklubin entinen hyökkääjä Alfredo Morelos iskee maaleja liukuhihnalta Skotlannissa, mutta hänen tapansa kerätä kortteja on noussut Rangersin kannattajien keskuudessa yleiseksi huolenaiheeksi.

Morelos, 22, on iskenyt Rangersille tällä kaudella 17 maalia 29 ottelussa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Kolumbialaiskärki on kuitenkin ottanut siihen päälle kymmenen keltaista korttia, ja hänet on poistettu kentältä kolmesti: kerran suoralla punaisella ja kahdesti kahdella varoituksella.

Huuhkajien ja Rangersin entinen hyökkääjä Jonatan Johansson oli se henkilö, joka neuvoi skottiseuraa hankkimaan Morelosin HJK:sta. Nykyään Skotlannin toisen sarjatason Greenock Mortonia valmentava Johansson toimi tuolloin Rangersin apuvalmentajana.

Hänen mukaansa kolumbialaisen tulisesta temperamentista oli viitteitä jo Suomessa. Johansson uskoo kuitenkin, että Morelos rauhoittuu iän ja kokemuksen myötä.

– Nuoret intohimoiset pelaajat ovat tuollaisia. Sitä ei saa menettää pelistään kokonaan, kommentoi Johansson Scottish Sunille.

– Se on hyvä asia, mutta se on myös asia, jota pelaaja oppii kanavoimaan ja käsittelemään vanhetessaan. Hyvillä pelaajilla menee välillä hermot. Se osoittaa, että he haluavat voittaa. Alfredolla oli merkkejä siitä Suomessa.

– Pelaajia tarkkaillessa näkee heidän kehonkieltään. Se on hyvä asia, jos pelaajasta näkee, että hän välittää.

– Jokaisella pelaajalla on omat kehityskohteensa. Kun tällaisia asioita tapahtuu, niistä on opittava. Olen varma, että valmennusryhmä puhuu hänelle (Morelosille) paljon ja hän oppii.

Johanssonin mukaan Morelos on kehittynyt Skotlannissa runsaasti fyysisesti.

– Olen nähnyt ison muutoksen hänen kropassaan tällä kaudella. Nykyään hän voi pelata 90 minuuttia väsymättä.

– Hän on mahtava jätkä ja pidän todella paljon hänen persoonallisuudestaan. Hän rakastaa elämää ja jalkapalloa.

– Hän haluaa tehdä maaleja, kun hänet laitetaan kentälle. Hänen on kanssaan on ilo työskennellä. Hän osaa laukoa kummallakin jalalla, hän on vahva ja nopea ja osaa olla ilkeäkin.

– Hän tietää, miten liikutella puolustajia ympäriinsä ja hän liikkuu hyvin. Minusta hän on Skotlannin ykköshyökkääjä.