Iltalehti julkaisi tänään artikkelin Aki Riihilahden työstä niin sanotun solidaarisuusrahan jakamiseksi nykyistä tasaisemmin.

Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lehti kutsuu HJK:n toimitusjohtajaa UEFAn Robin Hoodiksi.

Vuoisttainen 120 miljoonan euron potti jaetaan 55 liigalle Euroopassa, ja kuten arvata saattaa, televisiomarkkinaosuus on määrittävä tekijä jakoa tehtäessä. Jopa 80 miljoonaa kokonaisuudesta menee näin ollen Englantiin, Ranskaan, Italiaan, Saksaan ja Espanjaan.

Loput 50 maata saavat jaettavakseen 40–50 miljoonaa.

Riihilahti on tehnyt ehdotuksen, jonka mukaan viideltä isoimmalta maalta otettaisiin solidaarisuusraha jopa kokonaan pois. Jos tämä ehdotus menisi läpi, saisi jokainen Suomen veikkausliigaseura moninkertaisen määrän, nykyiseen noin 40 000 euroon verrattuna.

Juuri nyt Riihilahden pääasiallinen vaikuttamisen kenttä sijaitseekin kaukana Töölöstä, Helsingistä, ja koko Suomesta.

– Voin sanoa hyvällä omallatunnolla ja täydellä varmuudella, että minulla on tällä hetkellä enemmän vaikutusvaltaa siihen, mihin eurooppalainen jalkapallo menee kuin siihen, mitä suomalaisessa futiksessa tapahtuu, Riihilahti sanoo.

Isot maat eivät tietenkään ole ottaneet ehdotusta vastaan kovin hyvällä.

– Ei ollut helppo eikä kiva taistelu, mutta se oli sellainen, mikä oli pakko tehdä.Voin sanoa hyvällä omallatunnolla, että se on isoin saavutus, mitä olen jalkapallossa itse saanut koskaan aikaiseksi.

Kyse on siis edelleen vain ehdotuksesta. Riihilahti kuitenkin puhuu asioista jo preesensissä.

– Lopputuloshan on pienten maiden kannalta erinomainen ja ehkä antaa indikaation, että tulevaisuudessa ehkä maailma on menossa siihen, että kotimaan sarja on se perusjuttu, mutta pikkuisen enemmän pitäisi jokaisessa pystyä pelaamaan Euroopassa, mikä on ainoa tapa, että pienetkin voivat kasvaa.