Italian ja Suomen EM-karsintaottelun pelipaikka selvisi

© Kuva: Getty Images

Italian ja Suomen välinen EM-karsintaottelu pelataan Udinen kaupungissa Dacia Arenalla (Stadio Friulilla).

Ottelu pelataan 23. maaliskuuta 2019. Kyseessä on kummankin joukkueen ensimmäinen karsintapeli vuoden 2020 EM-kisoihin. Samassa karsintalohkossa pelaavat myös Bosnia & Hertsegovina, Kreikka, Armenia ja Liechtenstein.

Noin 100 000 asukkaan Udine sijaitsee Italian koillisosassa, lähellä Slovenian rajaa. Dacia Arenan enimmäiskapasitetti on 25 144. Stadionilla pitää majaansa Italian pääsarjassa pelaava Udinese.

Italian A-maajoukkue kiertää pelaamassa kotiotteluitaan ympäri maata. Esimerkiksi tänä vuonna Azzurri on pelannut Italiassa neljällä eri stadionilla: Bolognan Stadio Renato Dall’Aralla (38 279), Internazionalen ja AC Milanin San Sirolla (80 018), Juventuksen Allianz Stadiumilla (41 507) sekä Genoan ja Sampdorian Stadio Luigi Ferrarisilla (36 600).

Dacia Arenalla Italia ei ole hävinnyt vielä kertaakaan. Se on pelannut siellä kahdeksan ottelua, joista se on voittanut kuusi ja pelannut kaksi kertaa tasan.