Joachim Löwin taatusti puhuttava päätös – lukitsi maalivahtivalinnan pitkiksi ajoiksi eteenpäin

© Kuva: Getty Images
Uruguaylle murskavoitto nuoresta Japanista? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Monien mielestä Barcelonan Marc-André ter Stegen on noussut viimeisten vuosien aikana yhdeksi maailman parhaista maalivahdeista, ellei kaikkein parhaaksi. Ter Stegeniltä nähdään lipsahduksia aniharvoin, hänen jalalla pelaamisensa ja pitkät avauksensa ovat lähes taidetta ja reaktiot huippuluokkaa.

26-vuotiaan veräjänvartijan osa Saksan maajoukkueessa on ollut kuitenkin jäädä Manuel Neuerin varjoon, eikä tilanteeseen näytä olevan luvassa muutosta. Ei, vaikka Neuer ei loistanut kesän MM-kisoissa eikä kulunut kausi Bayern Münchenissäkään ole ollut erityisen vakuuttava.

Saksan päävalmentajan Joachim Löwin luotto Neueriin on kuitenkin järkkymätön. Vaikka ter Stegen loistaa Barcelonan maalin suulla, joutunee hän odottamaan vuoroaan vielä lähes kaksi vuotta lisää – ainakin.

– Jos Manuel on vireessä, hän on ykkösvahtimme vuoteen 2020 saakka, Löw sanoi lauantaina ZDF Sportstudion haastattelussa.

Saksan päävalmentajana vuonna 2006 aloittanut Löw ei usko avoimeen kilpailutilanteeseen.

– Ei sellaista tarvita julkisesti. En halua vähätellä Marcin saavutuksia. Hänellä oli maajoukkueuransa alussa ongelmia, mutta nyt hän on maailmanluokkaa.

– Neuer on kuitenkin kapteenimme ja tärkeä pelaaja joukkueelle. Jos mitään poikkeuksellista ei tapahdu, on Neuer ykkösvahtimme EM-kisoihin asti.

Muita vapaalippuja Löw ei vielä jaa, vaan peräänkuuluttaa muun muassa kokeneilta Mats HummelsiltaJerome Boatengilta ja Thomas Mülleriltä tasonnostoa.

– Viime kädessä suoritustaso ratkaisee. En ole selvänäkijä ja siksi jätän kaikki mahdollisuudet auki. Myös Hummels, Boateng ja Müller voivat pelata Saksan paidassa, jos he pelaavat eri tasolla kuin viime aikoina, Löw arvioi.

Kesällä puhuttaneeseen Mesut Özilin vetäytymiseen maajoukkueesta Löw on edelleen tuohtunut. Ovi maajoukkueeseen on lopullisesti kiinni, niin kauan kuin Löw Saksaa valmentaa.

– Olin Öziliin suunnattoman pettynyt. En siihen, että hän lopetti, vaan siihen, ettei hän kertonut siitä minulle henkilökohtaisesti. Yritin useaan otteeseen tavoittaa häntä, mutta toistaiseksi en ole kuullut hänestä mitään. Olisin toivonut asioiden menevät toisin, Löw totesi.

Löw myönsi harkinneensa muutaman päivän ajan eroa MM-kisojen katastrofin jälkeen. Unettomien öiden jälkeenkin hän päätti kuitenkin jatkaa.

– Jos kaikki menee hyvin, jatkan maajoukkueessa mahdollisesti sopimukseni loppuun, eli vuoden 2022 MM-kisoihin asti.

Saksa kohtaa EM-karsintalohkossaan Hollannin, Pohjois-Irlannin, Viron ja Valko-Venäjän.

Lähde: Transfermarkt

Uruguaylle murskavoitto nuoresta Japanista? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!