Mestarien liigan lohkovaihe saatiin keskiviikkona päätökseen ja turnauksessa on jäljellä enää 16 joukkuetta.

Tänä syksynä nähtiin useita upeita esityksiä, ja jotkut pelaajat onnistuivät pitämään tasonsa korkella koko lohkovaiheen ajan.

SuomiFutis-sivuston tähdistökentällinen – Mestarien liigan lohkovaihe

Maalivahti – André Onana, Ajax

Nuoren puolustuksen viimeinen lukko. Onanallekin sattui nukahduksia, mutta hän korjasi myös lukuisia joukkuekavereidensa virheitä ja pelasti Ajaxille pisteitä. Viisi päästettyä maalia kuudessa pelissä ja kolme nollapeliä on äärimmäisen kova suoritus.

Vasen laitapuolustaja – Jordi Alba, Barcelona

Alba on tähän mennessä yksi kilpailun tehokkaimmista puolustajista yhdellä osumalla ja kolmella maalisyötöllään. Pelasi täydet minuutit viidessä ensimmäisessä ottelussa ja sai ansaitun lepovuoron viimeiseen peliin. Alba osoitti lohkovaiheessa, että hän on yksi pelipaikkansa parhaista.

Toppari – Abdou Diallo, Borussia Dortmund

Ranskalaispuolustaja laittoi kovat näytöt pöytään lohkovaiheessa. Diallon ollessa kentällä Dortmund ei päästänyt maaliakaan. Hän oli sivussa yhden ottelun loukkaantumisen takia, ja Dortmund päästi heti kaksi osumaa. Sattumaako?

Toppari – Aymeric Laporte, Manchester City

Pelasi täydet minuutit vakuuttavassa Cityn joukkueessa, jossa hän on tätä nykyä alakerran johtohahmo. Laporte teki puolustustöiden lisäksi kaksi maalia.

Oikea laitapuolustaja – Joshua Kimmich, Bayern München

Tasaisimpia suorittajia ottelusta toiseen. Kimmich pelasi kaksi viimeisintä lohkopeliä keskikentällä. Ikäluokkansa suurimpia tähtiä.

Keskikenttäpelaaja – Héctor Herrera, Porto

Meksikolaiskapteeni johti joukkojaan esimerkillä. Herrera rakensi peliä, mutta kykeni myös itse tehtailemaan tehoja (2+1). Voittavan joukkueen moottori.

Keskikenttäpelaaja – Ivan Rakitić, Barcelona

Jää Alban tavoin suurempien tähtien varjoon, mutta tekee työnsä todella korkealla tasolla. Rakitićille ei juuri lepovuoroja heru, mutta siihen on hyvä syy: häntä tarvitaan.

Vasen laitahyökkääjä – Dušan Tadić, Ajax

Pelaa kenties uransa parasta kautta, ja vire on näkynyt myös Mestarien liigassa. Tadić taituroi viisi osumaa ja antoi yhden maalisyötön lohkovaiheessa.

Oikea laitahyökkääjä – Kylian Mbappé, PSG

Ollut jopa Neymaria näkyvämpi pelaaja. Mbappé on parhaimmillaan mahdoton pysäytettävä, mistä kertovat hänen kolme maalia ja neljä maalisyöttöä lohkovaiheessa.

Keskushyökkääjä – Lionel Messi, Barcelona

Kuusi osumaa ja yksi maalisyöttö kivenkovassa lohkossa. Messi on ollut kenties turnauksen paras pelaaja. Ratkaisi yksin otteluita.

Keskushyökkääjä – Robert Lewandowski, Bayern München

Maalipörssin ykkösnimi kahdeksalla osumallaan. Lewandowskia voi olla vaikea ottaa kiinni, jos Bayern etenee kilpailussa pitkälle.

Kunniamaininnat

Neymar, PSG
Edin Džeko, AS Roma
Nicolás Tagliafico, Ajax
Moussa Marega, Porto
Ismaily, Šah’tar Donetsk
Riyad Mahrez, Manchester City
Nabil Fekir, Lyon