Liverpool voitti sunnuntaina Manchester Unitedin Valioliigan huippukamppailussa 3-1.

United oli alusta alkaen hätää kärsimässä. Se luopui pallosta todella helposti, eikä se pystynyt pitämään Liverpoolin hyökkäyksiä kurissa.

Kotijoukkue meni lopulta 24. minuutilla ansaitusti johtoon. Fabinho löysi taidokkaalla nostolla Unitedin rangaistusalueelta Sadio Manén, joka otti pelivälineen rinnalla mukaansa ja laukoi sen ohi maalia vartioineen David de Gean.

Ottelu jatkui pitkälti Liverpoolin komennossa, mutta Manchester United iski yllättävän tasoituksen. Romelu Lukakun keskityksen ei olisi pitänyt tuottaa vaikeuksia Liverpool-vahti Alisson Beckerille, mutta brasilialaistorjuja pudotti kuulan käsistään, ja paluupallossa oli ensimmäisenä Jesse Lingard, joka laittoi pelivälineen sisään.

Toinen puolisko oli ensimmäisen tavoin lähes pelkkää yhtä päätyä. Liverpoolin toinen osuma syntyi 73. minuutilla. Maali oli hyvin rakennettu, mutta siinä oli myös reippaasti tuuria mukana. Mané jätti vasemmalla laidalla Ander Herreran jälkeensä ja haki syöttöä maalille. Pallo kimposi Nemanja Matićin ja de Gean jaloista Xherdan Shaqirille, jonka laukaus painui Ashley Youngin säären kautta sisään. Shaqiri oli tullut kentälle vain hetkeä aiemmin.

Sama mies oli asialla myös Liverpoolin kolmannessa maalissa. Roberto Firmino yritti siirtää pallon Mohamed Salahille, mutta peliväline ilmestyikin Shaqirin eteen ja sveitsiläistaituri laukoi pallon verkkoon – tällä kertaa Eric Baillyn jaloista.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
📊 Man Utd
2017-18 - 28 goals conceded in 38 PL games
2018-19 - 29 goals conceded in 17 PL games

Ottelun tilastoja katsoessa Liverpoolin voittoa voidaan pitää ansaittuna. Pallonhallinta oli BBC:n tilastojen mukaan Liverpoolin hyväksi 65-35. Liverpoolilla oli ottelussa 36 laukausta, joista 11 suuntautui kohti maalia. Manchester United laukoi kuusi kertaa, kahdesti päin maalia.