Lukas Hradecky ja Niklas Moisander mittelivät bundesliigavisassa – kumpi vei voiton?

© Kuva: Juha Tamminen

Kolmatta kauttaan Saksassa pelaava Huuhkajien ex-kapteeni Niklas Moisander ja Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky ovat Bundesliigan tunnetuimmat nykyiset suomalaispelaajat. Suomalaisia on kuitenkin pelannut Saksan pääsarjassa koko liuta. Bundesliigan englanninkielinen Twitter-tili asetti Moisanderin ja Hradeckyn vastakkain, ja selvittivät, kummalla on sarjan suomalaishistoria paremmin hallussa.

Werder Bremenin Niklas Moisander kompastui jo ensimmäiseen kysymykseen. Haussa oli sarjan historian ensimmäinen suomalaispelaaja, eikä oikea vastaus ollut Moisanderin ehdottama Pasi Rautiainen, vaan Hamburger SV:ssä vuosina 1964-1966 pelannut Juhani Peltonen. Leverkusen-vahti Hradecky repi heti avauskysymyksessä kaulaa Moisanderiin.

Sekä Hradecky että Moisander arvelivat suomalaisia pelanneen sarjassa 15. Vastaus oli kuitenkin pahasti alakanttiin, sillä todellisuudessa suomalaisia on pelannut Bundesliigassa jo 23.

Hradeckylle ei tuottanut vaikeuksia tietää, kuka on eniten bundesliigapelejä pelannut suomalainen tai ketkä kaksi ovat tehneet eniten maaleja sarjassa. Sitä sen sijaan ei Huuhkajien torjujakaan tiennyt, että hän on ainoa suomalainen ulosajettu pelaaja Bundesliigassa. Moisanderin päänahan Hradecky kuitenkin tietämyksellään otti.

Mikäli jutussa oleva twiitti ei näy, sen voi katsoa myös tästä linkistä.