Mestarien liigan lohkovaihe on yhtä päivää ja kahdeksaa ottelua vaille valmis. 16 neljännesvälieräjoukkueesta selvillä on 15, joten kovin valtavia panoksia ei keskiviikolle enää jäänyt. Jonkinlaista pelattavaa on kuitenkin jokaisessa ottelussa.

Ainoa yhä vapaana oleva neljännesvälieräpiletti pannaan jakoon ottelussa Shakhtar Donetsk-Lyon. Kotijoukkue Shakhtar tarvitsee ottelusta voiton jatkoon selvitäkseen, mutta Lyonille jatkoon riittää tasapelikin.

F-lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Manchester City ja Hoffenheim. City tarvitsee ottelusta pisteen varmistaakseen lohkovoittonsa. Jos City häviää ja Lyon voittaa Ukrainassa, on Lyon lohkon ykkönen ja City kakkonen. Panoksetta ei pelaa Hoffenheimkaan. Jos Hoffenheim voittaa Manchesterissa ja samaan aikaan Shakhtar häviää, nousee saksalaisryhmä lohkon kolmanneksi ja mukaan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

E-lohkon kärkiottelussa Ajax-Bayern München panoksena on lohkovoitto ja paikka pudotuspeliarvonnan ykköskorissa. Voitolla Ajax nousee lohkon ykköseksi, mutta muussa tapauksessa Bayern on ykkönen. Lohkon toisessa pelissä Benfica-AEK Ateena panos on keinotekoinen, sillä ottelu on joka tapauksessa AEK:n kauden viimeinen europeli. Benfican kausi jatkuu Eurooppa-liigan puolella, mutta voitolla se voisi nousta pudotuspeliarvonnan ykköskoriin.

G-lohkon ottelu Real Madrid-TsSKA Moskova on kotijoukkueen kannalta panokseton, mutta Moskova kaipaa kipeästi pisteitä noustakseen Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Mikäli TsSKA saa Madridista jotain mukaansa, tarvitsee myös Viktoria Plzen pisteitä pysyäkseen TsSKA:n edellä. Viktoria Plzen isännöi panoksetta pelaavaa AS Romaa. TsSKA:n ja Viktorian päätyessä tasapisteisiin Eurooppa-liigan pudotuspeleihin jatkaa Viktoria Plzen.

H-lohkosta pudotuspeleihin jatkavat Juventus ja Manchester United. Jotta Juventus varmistaisi lohkovoittonsa, pitää sen kukistaa vieraissa Young Boys Bern. Jos Juventus ei voita, nousee Man United lohkoykköseksi hakemalla täyden pistepotin Valenciasta. Valencia jatkaa keväällä Eurooppa-liigan puolella, mutta lisäpisteet voisivat johtaa parempaan arvontakoriin. Youngs Boys Bernille illan peli on panokseton.

Mestarien liigan pudotuspelijoukkueet ja lohkovaiheen päätöspäivän ohjelma:

Manchester City
Liverpool
Tottenham
Manchester United
Barcelona
Real Madrid
Atlético Madrid
Bayern München
Borussia Dortmund
Schalke
Juventus
AS Roma
PSG
Porto
Ajax
Shakhtar Donetsk/Lyon

19.55 Real Madrid-TsSKA Moskova
19.55 Viktoria Plzen-AS Roma
22.00 Ajax-Bayern München
22.00 Benfica-AEK Ateena
22.00 Manchester City-Hoffenheim
22.00 Shakhtar Donetsk-Lyon
22.00 Young Boys Bern-Juventus
22.00 Valencia-Manchester United