Manchester United jäi sunnuntaina Liverpoolin jyrän alle Valioliigassa. Loppulukemat 3-1 eivät kerro koko totuutta pelistä, joka oli käytännössä täysin Liverpoolin hallinnassa.

Ottelun ratkaisijaksi nousi vaihdosta sisään tullut Xherdan Shaqiri, joka iski kaksi maalia viimeisen 20 minuutin aikana. Kumpikin laukaus otti kimmokkeen Unitedin pelaajasta ennen kuin ne painuivat sisään. Ensimmäisellä jaksolla verkkoa heiluttivat Liverpoolin Sadio Mane ja Unitedin Jesse Lingard.

Manchesterilaisten manageri José Mourinho myönsi Sky Sportsille, että parempi voitti.

– He olivat vahvempi joukkue, mutta on vaikeaa päästää kaksi maalia sinä aikana, kun me päästimme ne. Ja se tapa, jolla ne menivät sisään…

– Meidän vaikein hetkemme oli ensimmäiset 20 minuuttia. Emme kestäneet heidän fantastista intensiteettiä ja prässäämistä, mutta sen jälkeen olimme varsin rauhallisia, ja peli oli kontrolloitua.

– Liverpool turhautui, kun heidän topparinsa nousivat ylös ja laukoivat palloja katsomoon. Se oli se ajanjakso, kun peli oli enemmän hallinnassa.

– Shaqiri sai kaksi helppo maalia, ja kimpoamisten takia ei ollut mahdollisuutta (torjua).

– Jos puhutaan onnesta, niin puhutaan heidän toisesta ja kolmannesta maalista.

Mourinholta kysyttiin, voiko hän vielä ”korjata tilanteen”. Manchester United on 17 kierroksen jälkeen Valioliigassa kuudentena. Se on 19 pisteen päässä sarjakärki Liverpoolista ja 11 pisteen päässä Chelseasta, joka miehittää neljättä sijaa.

– Mitä tarkoitat korjaamisella? Voimmeko voittaa mestaruuden? Emme tietenkään, vastasi Mourinho.

– Voimme yhä päästä neljänneksi. Se ei ole helppoa. Tulemme varmuudella päätymään kärkikuusikkoon. Voimme parhaimmillaan päästä neljänneksi. Nyt suuntaamme katseemme viidenteen sijaan ja sitten neljänteen.

Mourinholta kysyttiin myös, pelaavatko Unitedin pelaajat yhä hänen puolestaan.

– Kutsutko pelaajia epärehellisiksi? Minä uskon, että he ovat rehellisiä. Sinä uskot, että he ovat epärehellisiä. Pelaajat antavat kaikkensa joka päivä ja joka minuutti. Jos pelaajat eivät anna kaikkeaan, niin silloin voit kutsua heitä epärehellisiksi.

– Pelaajat antoivat kentällä kaikkensa. Emme voi verrata (itseämme) Liverpooliin intensiteettiin ja fyysisyyteen. Kaikesta huolimatta olimme pelissä mukana heidän kolmanteen maaliinsa asti.

Muokattu 16.12. klo 20:57: Korjattu sarjakärjeksi Liverpool.