Naisten MM-kisojen lohkojako arvottu – onnetar hymyili puolustaville mestareille

© Kuva: Getty Images

Ensi kesänä Ranskassa pelattavien kahdeksansien naisten MM-kisojen alkulohkot arvottiin lauantai-iltana. Arvonta suoritettiin Pariisin lähistöllä Seguinin saarella sijaitsevassa La Seine Musicale – musiikki- ja taidekeskuksessa.

Emäntämaa Ranska sai lohkoonsa Etelä-Korean sekä kaikkiin aiempiin MM-turnauksiin osallistuneet Norjan ja Nigerian. Erittäin mielenkiintoinen on D-lohko, jossa kovassa nosteessa oleva Englanti saa vastaansa naapurimaa Skotlannin sekä edellisten kisojen finalistin Japanin.

Puolustavalle mestarille ja kaikkiaan kolme maailmanmestaruutta voittaneelle USA:lle arpaonni oli suosiollinen, sillä USA:ta vastaan asettuvat Thaimaa, Chile ja Ruotsi.

Chile, Jamaika, Skotlanti ja Etelä-Afrikka tekevät Ranskassa MM-kisadebyyttinsä. Mikäli allaoleva twiitti ei näy, lohkojaon voi katsoa myös tästä linkistä.

MM-turnaus pelataan 7.6.-7.7., ja ottelupaikkakuntia on kaikkiaan yhdeksän: Lyon, Pariisi, Nizza, Montpellier, Rennes, Le Havre, Valenciennes, Reims ja Grenoble. Kisojen avausottelu Ranska-Etelä-Korea pelataan Pariisissa Parc des Princesillä ja välierät sekä loppuottelu 58 000 katsojaa vetävällä Lyonin Parc Olympique Lyonnaisilla.