Viikonloppuna sarjakauden ensimmäisen pistemenetyksensä kokeneen Paris Saint-Germainin oli määrä kohdata tulevan lauantain kärkiottelussa sarjakolmosen Montpellierin. Ottelu jouduttiin kuitenkin siirtämään myöhempään ajankohtaan poliisin toivomuksesta.

Ranskan suurimmissa kaupungeissa on nähty viimeisten kolmen viikonlopun aikana väkivaltaisia protesteja. Kansa on noussut barrikadeille polttoaineveron nousun takia. Nyt niinsanottujen ”keltaliivien” protestit ovat laajentuneet yleisemminkin hallituksen politiikkaa vastaan, ja lisää mielenosoituksia on suunniteltu tulevalle viikonlopulle.

– Hyväksymme ottelusiirron, PSG:n valmentaja Thomas Tuchel kommentoi BBC:n mukaan.

– Meidän täytyy hallita tilanne ja pysyä kunnossa ennen Belgradin reissua. Turvallisuus on ehdottoman tärkeää.

PSG-Montpellier -ottelulle pyritään löytämään uusi päivämäärä pian. Nyt joukkueen ohjelmassa on joka tapauksessa kaksi vierasottelua: ensin sarjaottelu Strasbourgissa keskiviikkona ja sitten Mestarien liigan tärkeä vieraspeli Belgradin Punaista Tähteä vastaan.

Myös ottelu Lyon-Toulouse on peruttu lauantain ohjelmasta.

– Voi olla, että päivän kaikki ottelut perutaan, koska muuten tilanne voi olla epäoikeudenmukainen. Europelejä pelaavien joukkueiden kalenteri on todella ruuhkainen, Lyonin omistaja Jean-Michel Aulas totesi.

Keltaliivien 17. marraskuuta alkaneisiin mielenilmauksiin on osallistunut arviolta lähes 300 000 ihmistä. Mellakat ovat vaatineet muutaman kuolonuhrin, ja niissä on loukkaantunut satoja ihmisiä. Monet loukkaantuneista ovat poliiseja. Mielenosoittajat ovat myös polttaneet autoja ja aiheuttaneet Ranskalle useiden miljoonien eurojen aineellisia vahinkoja.