Saksan Bundesliigassa valta vaihtumassa – ”Nuori joukkue hämmästyttää enemmän ja enemmän kierros kierrokselta”

© Kuva: Getty Images

Lähtökohdat viikonloppuun ovat Borussia Dortmundin kannalta erinomaiset. Dortmund on ennen lauantaina Werder Bremeniä vastaan tahkottavaa kamppailua viiden sarjapelin voittoputkessa ja se johtaa Bundesliigaa seitsemällä pisteellä.

Sen lisäksi joukkue varmisti tällä viikolla lohkovoiton Mestarien liigassa kaatamalla Monacon Ranskassa 2-0. Peli oli Dortmundille seitsemäs tappioton ottelu putkeen.

– Lauantaina mielenkiintoni liittyy siihen, onko tämä se ilta, kun Dortmund jo häviää. Hyytymistä olen (manageri Lucien) Favren porukalta itsekin odottanut, mutta nuori joukkue hämmästyttää enemmän ja enemmän kierros kierrokselta, Viasatin selostaja Ville Kuusinen kehuu.

Keltamustien riveistä löytyy Kuusisen mielestä monia hyviä seurattavia, kuten Christian Pulisic, Paco Alcacer ja Jadon Sancho – sekä kaksi muuta pelaajaa, jotka operoivat keskikentällä.

– Oma fokukseni on Thomas DelaneyAxel Witsel -kaksikossa. Fantastinen duo parhaimmillaan.

Kuusisen mielestä Dortmund on jo osoittanut pystyvänsä katkaisemaan Bayern Münchenin kuusi kautta kestäneen mestaruusputken. Sen lisäksi futisääni pohtii, voisiko saksalaisjoukkue olla jopa musta hevonen Mestarien liigassa tällä kaudella.

Myös vahvan kotijoukkueen maine nostaa entisestään Dortmundin ennakkosuosikin asemaa lauantaille. Viimeisen reilun vuoden aikana keltapaitajoukkue on kokenut vain kaksi tappiota Signal Iduna Parkilla. Toinen niistä nähtiin viime vuonna näihin aikoihin, 9. joulukuuta, kun Dortmund nöyrtyi juuri Huuhkajien entisen kapteenin Niklas Moisanderin edustamaa Bremeniä vastaan 1-2-lukemin.

Viimeksi joukkueet iskivät yhteen huhtikuun lopulla. Bremenin kotiottelu päättyi silloin 1-1-lukemiin. Marco Reus, Manuel Akanji ja Jadon Sancho osuivat kaikki maalikehikkoihin, ja Bremen sai kiittää tuloksesta myös maalivahtiaan Jiri Pavlenkaa. Tshekin maajoukkuemolari pelasi huippupelin ja ansaitsi joukkueelleen pisteen.

Tällä hetkellä Bremen on Bundesliigassa kahdeksantena. Ero sarjakakkoseen Borussia Mönchengladbachiin on kuitenkin ”vain” kahdeksan pistettä.

– Werdellä alkukauden menestys on muisto vain, mutta on mielenkiintoista nähdä, pystyykö joukkue palaamaan sille tasolle, että eurosijat olisivat vielä omissa käsissä. Voitto on alla, mutta pisteille pääsemiseen vaaditaan lauantaina ehkä kauden paras esitys, Kuusinen naulaa.

Saksan Bundesliigan ottelu Borussia Dortmund-Werder Bremen näkyy lauantaina 15.12. suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa klo 19.20 alkaen.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros