Simo Valakarin komentoon kolmaskin suomalaispelaaja – ”Suomalaisten hintalappu pienempi”

© Kuva: Juha Tamminen

Simo Valakari on kokoamassa norjalaiseen Tromsø IL:ään yhä suurempaa suomalaiskolonnaa. Jo aiemmin seurassa ovat pelanneet valmentajan poika Onni Valakari sekä Robert Taylor, ja nyt joukkoon liittyy Huuhkajien Juha Pirinen. Tromsø tiedottaa kotisivuillaan solmineensa Pirisen kanssa kaksivuotisen sopimuksen. SuomiFutis sunnuntainakertoi Pirisen lähestyvästä siirrosta jo .

Tiedotteen mukaan useat seurat tavoittelivat 27-vuotiasta Piristä, mutta valinta osui Tromsøön.

– Seurat useista eri maista osoittivat kiinnostusta, mutta mietin, mikä olisi paras vaihtoehto tässä vaiheessa uraani, ja se on TIL, laitapuolustaja sanoo seuran kotisivuilla.

– Juttelin ennen siirtoa sekä Robert Taylorin että Simo Valakarin kanssa. He olivat vakuuttuneita siitä, että viihtyisin Tromsøssä ja TIL olisi minulle hyvä seura. Tietysti myös muiden suomalaisten läsnäolo helpottaa sopeutumista, vaikka olenkin ulospäinsuuntautunut ja sosiaalinen henkilö.

12 A-maaottelua pelannut Pirinen siirtyy Norjaan ilman siirtokorvausta, sillä hänen sopimuksensa HJK:n kanssa päättyi. Hakan kasvatti on pelannut Veikkausliigaa myös mm. MYPA:ssa ja RoPS:ssa, ja nyt edessä on ensimmäinen kokemus ulkomailla.

Tromsøn urheilujohtaja Svein-Morten Johansen arvostaa eritoten Pirisen monipuolisuutta.

– Saimme Suomen maajoukkuepelaajan, joka voi pelata useissa eri rooleissa. Hän tekee meistä hieman fyysisempiä ja sopii strategiaamme hankkia pelaajia, joilla on hyvä pelikäsitys.

– Meillä on nyt kolme suomalaista pelaajaa. Totta kai se johtuu osin siitä, että Simo Valakari on TIL:n valmentaja, mutta Suomen markkinoilta löytyy myös paljon laadukkaita pelaajia, joiden hintalappu on pienempi kuin vaikkapa Norjassa tai Ruotsissa, Johansen kertoo.

Tromsø on kertonut aiemmin talousvaikeuksistaan, mutta Pirisen hankkimiseksi seura sai ulkopuolista apua. Tromsø sijoittui kaudella 2018 16 joukkueen Eliteserienissä sijalle 10.