Syrjitty tähti Raheem Sterling pyysi jo kaksi vuotta sitten Man United -legendalta apua – ”En ole nähnyt koskaan sellaista”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Kakkosesta!

Gary Neville paljastaa Raheem Sterlingin pyytäneen Manchester United legendalta apua kokemaansa syrjintään vuoden 2016 EM-kisoissa.

Manchester Cityn laituria herjattiin hiljattain rasistisesti lauantain Chelsea-ottelussa. Chelsea antoi tapauksen jälkeen neljälle kannattajalleen porttikiellot otteluihinsa.

Sterling julkaisi sunnuntaina Instagramissa puolustuspuheen rasismia vastaan, jota nuoret mustat pelaajat kokevat brittimediassa.

2016-kisoissa Englannin valmenustiimissä työskennellyt Neville muistaa hyvin, kuinka julmaa Sterlingin saama kohtelu oli Ranskassa pelatussa turnauksessa.

– Se herja jota hän sai erityisesti medialta turnauksessa. En ollut nähnyt koskaan ennen sellaista, Neville kertoi BBC:lle.

– Häntä nuijittiin jo harjoituspeleissä ennen turnausta. Niin paljon risuja.

– Tiesimme siitä ja se jatkui turnauksessa. Tuli buuauksia ja voihkimisia.

– Pelaajalta vaaditaan paljon tulla puhumaan asiasta valmentajalle. Hän alkoi kysyä minulta: ”Miksi tätä tapahtuu? Miksi tämä hyväksytään?”

– Hän hyväksyi sen, että häntä kritisoitiin pelaajana. Hän kuitenkin tunsi sen julmaksi, ettei hän tiennyt mitä tekisi sen kanssa.

Sterling oli yksi pelaajista, joka vihellettiin vaihtoon alkulohkon Wales-ottelun jälkeen. Neville koitti puolustaa suojattiaan parhaansa mukaan.

– En tiennyt valmentajana, kuinka toimia hänen kanssaan. Menin suojeluvaihteelle. Koitin parsia hänet kokoon, mutta emme koskaan käsitelleet pinnan alla olevaa ongelmaa. Ehkä sivuutimme asian hieman.

– Hän oli valmis seisomaan jaloillaan ja on kantanut tätä vuosia. Olen tiennyt tästä vuosia ja tapahtuiko sitä jopa aiemminkin? On ihme, että hän on pystynyt pelaamaan tuolla tasolla.

Lähde: BBC

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Kakkosesta!