Uefa uhkaa AC Milania kovalla rangaistuksella – tällä kertaa selvittiin pienemmin sanktioin

© Kuva: Getty Images
Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

AC Milan tullaan sulkemaan Euroopan jalkapalloliiton Uefan kilpailuista yhdeksi kaudeksi, jos se ei onnistu saamaan talousasioitaan kuntoon kesäkuuhun 2021 mennessä. Uefa asetti Milanille kyseisen takarajan, koska seura ei ole noudattanut taloudellisen reilun pelin sääntöjä (FFP).

Viime kesänä Milan onnistui välttämään kahden kauden osallistumiskiellon Uefan kilpailuihin tehtyään valituksen Urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen Casiin, joka pyysi kuitenkin ”sopusuhtaista rangaistusta” Milanille.

Uefan mukaan Milan voi tehdä myös uusimmasta päätöksestä valituksen Casille.

Euroopan jalkapalloliiton seuroja koskevien taloussääntöjen mukaan seurat eivät voi käyttää enemmän rahaa kuin ne tuottavat.

Vaikka Uefan asettamaan takarajaan on vielä aikaa, ei Milan säästynyt välittömiltä rangaistuksilta. Uefa pitää itsellään 12 miljoonaa euroa, joiden oli tarkoitus mennä Milanille tämän kauden Eurooppa-liigaan osallistumisesta. Milan jäi tämän kauden Eurooppa-liigassa lohkovaiheeseen.

Milan saa myös nimetä seuraavalla kahdella kaudella vain 21 pelaajaa 25:n sijasta Uefan kilpailuihin, jos se selviää eurokentille.

Yhdysvaltalainen hedgerahasto otti heinäkuussa Milanin omistukseensa, kun seuran edellinen omistaja Li Yonghong ei maksanut ajallaan takaisin osaa lainasta, jonka hän käytti seuran ostamiseen huhtikuussa 2017.

Cas huomautti heinäkuussa, että Milanin talousasiat ovat kehittyneet huomattavasti omistajanvaihdoksen jälkeen.

Lähde: BBC

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliBarcelonan nuorelle tähdelle erikoinen kielto – ei kännykkää äänettömälle
Seuraava artikkeliLiverpool-manageri Klopp kyllästyi kysymyksiin Pogbasta: ”Kysyttekö Mourinholta meidän pelaajista?”