Teemu Pukki teki lauantaina Boltonin verkkoon jo kauden toisen lisäajan voittomaalinsa, ja auttoi Norwichin sarjakärjessä pitäneeseen 3-2 -voittoon (lue lisää). Suomalainen on 12 maalillaan Mestaruussarjan maalitilastossa kolmantena.

Norwichin saksalaisvalmentaja Daniel Farke oli pelin jälkeen omiensa sitkeydestä suorastaan haltioissaan.

– Tämä ei ollut tavallinen päivä, vaan jotain todella, todella erityistä. Tämän pelin voittaminen oli vielä vaikeampaa kuin minkä tahansa viime viikkojen pelin kääntäminen. Yleensä tällaisia otteluita ei voiteta, mutta siitä ei ole epäilystäkään, etteikö tämä olisi ollut hyvin ansaittua, Farke kiitteli Eastern Daily Pressissä.

– Olimme heitä niin paljon edellä. Meillä oli pallonhallinta 70-prosenttisesti ja lauoimme yli 20 kertaa heidän maaliaan kohti. Pelasimme korkealuokkaisella tasolla 70 minuutin ajan.

– Ainoastaan kolmas tai neljäs maali puuttui. Kun näin nuori joukkue kuin me ei tee kolmatta maalia putoamistaistelussa olevaa joukkuetta vastaan, jotain voi tapahtua.

– Yritimme hallita palloa, mutta Bolton heitti pitkät kaverit sisään ja alkoi heitellä pitkiä palloja ja pitkiä rajaheittoja. He pääsivät kakkospalloihin ja olivat vahvasti niskan päällä. Se, että pystyimme siitä huolimatta tekemään voittomaalin, on mahtavaa. En voi kehua jätkiä liikaa. Uskomatonta henkeä!

[readmore from=Pukki-Teemu]

– Yleensä mestaruuksia voittavat joukkueet olisivat tyytyväisiä 2-2 -tasapeliin näissä olosuhteissa. Tämä oli tänään vähän kuin Hollywoodia. Mieletöntä, fantastista, loistavaa, Farke hehkutti.

Samaisen lehden toimittaja Paddy Davitt antoi Pukille arvosanaksi pelistä 8, joukkueen toiseksi parhaan arvion.

– 95 minuutin ajan tämä oli heikointa Pukkia – tehokkuusmielessä, en tarkoita hänen työmoraaliaan tai intohimoaan. Sitten hän teki vaistomaisen liikkeen kohti Jordan Rhodesia ja sinetöi vihaisella puolivolleylla epätodennäköisen voiton, Davitt arvioi.