Mikähän mahtaa olla Serie A:n syyskauden tehokkain joukkue? Moni veikkaisi vastaukseksi epäilemättä sarjaa suvereenisti johtavaa Juventusta tai räiskyvästä hyökkäyspelistään tunnettua Napolia, mutta oikea vastaus on kuitenkin sarjan kahdeksantena oleva Atalanta.

Atalanta rökitti lauantaina vieraskentällä Sassuolon maalein 2-6, ja nousi sarjan maaliahneimmaksi joukkueeksi. Atalanta teki sarjan ensimmäisen puolikkaan 19 ottelussa 39 maalia, yhden Juventusta enemmän.

Sassuolon vieraana ykköstähtenä hääri 30-vuotias slovenialainen Josip Ilicic, joka paukutteli ottelun lopulla vaihdosta sisään tultuaan puhtaan hattutempun. Todellinen joulukuun sensaatiopelaaja on kuitenkin ottelun avausmaalin tehnyt kolumbialainen Duván Zapata, joka oli lähellä yltää jopa 68 vuotta vanhaan Serie A -ennätykseen.

27-vuotias Zapata mätti joulukuussa pelaamissaan kuudessa ottelussa peräti yhdeksän maalia – vähintään yhden jokaisessa pelissä – ja teki sarjan rautaisimman yhden kalenterikuukauden saldon sitten helmikuun 1950. Tuolloin ruotsalainen Gunnar Nordahl teki AC Milanille yhden kuukauden aikana kymmenen maalia. Serie A:n viisinkertainen maalikuningas on edelleen AC Milanin kautta aikain paras maalintekijä.

OptaPaolo

@OptaPaolo
9 - Duván #Zapata scored nine league goals on December 2018: only Gunnar Nordahl has scored more in a single month in Serie A (10 goals on February 1950). Insatiable. #SassuoloAtalanta

Duván Zapata pelaa Serie A:ssa nyt kuudetta kauttaan. Miehen yhden kauden maaliennätys 11 maalia on peräisin viime kaudelta. Hän pelaa Atalantassa lainalla Sampdoriasta, ja uuden maaliennätyksen syntyminen lienee vain ajan kysymys, kun maaleja on jo nyt koossa kymmenen.

Zapata valittiin viime kesänä Kolumbian alustavaan MM-joukkueeseen, mutta lopulliseen kisaryhmään mies ei mahtunut armottoman kilpailutilanteen vuoksi. Huikea joulukuun vire lienee kuitenkin herättämässä miestä kohtaan entistä suurempaa kiinnostusta.

Serie A:n tämän kauden maalipörssissä Zapata on neljäntenä Cristiano Ronaldon (14 maalia), Krzystof Piatekin (13) ja Fabio Quagliarellan (12) jälkeen.