Asiantuntija varoittaa: Huumeidenkäyttö levinnyt Englannin jalkapallossa – ”Enimmäkseen kokaiinia ja marihuanaa”

© Kuva: Getty Images

Kokaiinin ja marihuanan käyttö on levinnyt Englannissa jalkapallollijoiden keskuudessa. Asiasta varoittaa Chesterin yliopiston professori Ivan Waddington.

Waddington on tutkinut jo vuosikymmenen ajan huumeiden käyttöä urheilussa. Professori suoritti jo vuonna 2005 Englannin pelaajayhdistys PFA:n kanssa tutkimuksen, jossa pelaajat myönsivät nimettöminä virkistyshuumeiden käytön.

– En usko FA:n ottavan huumetestejä niin vakavasti kuin pitäisi. He toki kiistävät sen. Myöskään jalkapalloseurat eivät ota huumetestejä vakavasti. Myös seurat kiistävät tämän, Waddington kertoi Independentille.

– Ammattilaisjalkapalloilijat kertoivat molemmissa tutkimuksissamme virkistyshuumeiden käytön leviämisestä. Siitä ei ole epäilystäkään.

– Virkistyshuumeet ovat enimmäkseen kokaiinia ja marihuanaa.

The Sun -lehti nosti myös perjantaina esiin väitökset, että Englannin maajoukkueeseen kuuluva nimeämätön valioliigapelaaja olisi jäänyt kiinni kokaiinin käytöstä joukkuetoverinsa kanssa. Kaksikko oli tämän jälkeen heitetty ulos yökerhosta.

FA on vastannut tabloidlehden syytöksiin.

Jos pelaajat antavat positiivisen dopingnäytteen A-luokan huumeesta, heitä odottaisi kahden vuoden kilpailukielto.