Englannin 2.-4. korkeimpia sarjatasoja seuraava Football League World -sivusto pitää Huuhkajien hyökkääjää Teemu Pukkia Norwichin kauden parhaana pelaajana.

Pukki, 28, siirtyi Englannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle viime kesänä tanskalaisesta Brøndbystä. Suomalaishyökkääjä on ollut Norwichin paidassa supervireessä iskemällä uudelle seuralleen yhteensä 17 maalia 28 ottelussa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Mestaruussarjassa hänellä on kasassa 16 osumaa, ja hän on sarjan maalipörssin jaetulla toisella sijalla Brentfordin Neal Maupayn ja Sheffield Unitedin Billy Sharpin kanssa.

Myös Norwichin kausi on sujunut mainiosti. Joukkue kamppailee kenties vastoin odotusten jopa Mestaruussarjan voitosta. Norwich on vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Leedsistä, kun kautta on vajaa puolikas jäljellä.

Onnistujia löytyy siis useammaltakin pelipaikalta, mutta Football League Worldin kirjoittajat nostavat Pukin yli muiden.

– Kandidaatteja on paljon, mutta se on oltava Pukki, eikö olekin? Kukaan ei odottanut paljoa, kun Norwich hankki hänet, mutta hän on ollut loistava. Se määrä pisteitä, jotka hän on voittanut Norwichille – jo tavaramerkikseen muodostuneilla viime hetken maaleilla – tekee hänestä kertakaikkisen korvaamattoman, kommentoi Louie Chandler.

– Jos voisi vain valita koko joukkueen… He ovat tehneet niin kovasti töitä toistensa eteen ja haastaneet kriitikot loistavilla esityksillä. Jos minun pitää valita yksi pelaaja, niin se on Pukki. Hän on ollut nerokas hankinta, perustelee Gary Hutchinson.

– Teemu Pukki – mikä hankinta hän on ollutkaan. Hän on tehny joitain todella tärkeitä maaleja ja hän on tehnyt niitä tasaiseen tahtiin tultuaan Carrow Roadille. Norwich ei olisi tässä pisteessä ilman häntä. He tarvitsevat Pukilta vastaavia suorituksia myös seuraavassa 18 ottelussa, jatkaa Alfie Burns.