Copa Américan alkulohkot arvottu – Qatar kohtaa Argentiinan

© Kuva: Getty Images

Kesällä pelattavan Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen eli Copa Américan alkulohkot on arvottu Brasiliassa. Turnaus käynnistyy 14. kesäkuuta ottelulla isäntämaa Brasilian ja Bolivian välillä.

Arpa oli Brasilialle hyvin suosiollinen, sillä se ei saanut lohkoonsa yhtään Etelä-Amerikan suurimpiin kuuluvaa maata. Lohkon kaksi muuta osallistujaa ovat Peru ja Venezuela.

Lohkossa B kaksi edellistä loppuottelua rankkareilla hävinnyt Argentiina saa vastaansa Kolumbian, Paraguayn sekä kutsuvieras Qatarin. Vielä ei ole tiedossa, aikooko Lionel Messi palata maajoukkueeseen Copa Américaan mennessä. C-lohkossa pelaavat puolustava mestari Chile, sekä Uruguay, Ecuador ja Japani.

Copa Américassa on nähty kaksi Etelä-Amerikan ulkopuolista vierasta vuodesta 1993 lähtien, jotta turnaukseen saadaan kolme neljän maan lohkoa. Meksiko on ollut vakiovieras aina tähän turnaukseen saakka, ja yleensä toinenkin maa on tullut pohjoisemmasta Amerikasta.

Japanille Copa América on toinen, sillä se nähtiin myös vuoden 1999 kisoissa. Vuoden 2022 MM-isäntä Qatar puolestaan osallistuu kisoihin ensimmäistä kertaa. Qatar selviytyi meneillään olevissa Aasian mestaruuskisoissa ainakin puolivälieriin saakka päästämättä neljässä ensimmäisessä ottelussaan maaliakaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.