De Gean 11 torjunnan ilta toi Man Unitedille voiton – Solskjær vertaa jo seuralegendoihin

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin väliaikaismanageri Ole Gunnar Solskjær uskoo, että David de Gealla on mahdollisuus nousta seuran kaikkien aikojen maalivahdiksi.

De Gea, 27, pelasi sunnuntaina toisen nollapelinsä Solskjærin alaisuudessa, kun United voitti norjalaisluotsin kuudennessa ottelussa Tottenhamin Valioliigassa vieraskentällä 1-0 Marcus Rashfordin maalilla. Solskjær on voittanut kaikki pelinsä Unitedin peräsimessä.

Espanjalaistorjuja de Gea oli sunnuntain ottelun kiistaton ykköshahmo 11 torjunnallaan, joka on hänen ennätyksensä Valioliigan yksittäisessä ottelussa päästämättä maalia.

Solskjær pelasi Manchester Unitedissa mm. Edwin van Der Sarin ja Peter Schmeichelin kanssa, jotka kuuluivat maalivahteina pelipaikkansa parhaimmistoon. Solskjærin mukaan de Gea kestää vertailun lajin legendoja vastaan.

– Meillä on ollut mahtavia maalivahteja tässä seurassa, ja uskon, että hän (de Gea) haastaa sekä Edwinin ja Peterin kaikkien aikojen ykköspaikasta, kommentoi Solskjær BBC:n mukaan.

De Gea liittyi Unitediin Atlético Madridista vuonna 2011. Hänet on valittu seuran parhaaksi pelaajaksi viimeisen viiden kauden aikana neljä kertaa.

– Olen pelannut muutaman fantastisen maalivahdin kanssa. Heitä on perinteisesti ollut täällä. Hän (de Gea) on kehittynyt ja kehittynyt. Hän ansaitsee tänään ottelun parhaan pelaajan palkinnon.