Maanantaina nähtiin yksi suomalaisen jalkapalloilun lähihistorian erikoisimmista siirroista, kun 27-vuotias Eero Markkanen teki sopimuksen indonesialaiseen PSM Makassariin. Maajoukkuehyökkääjän sopimus on yhden kauden mittainen.

Indonesian pääsarjan säännöt sallivat joukkueille vain neljä ulkomaalaispelaajaa, joista yhden on tultava Aasian alueelta. Odotukset Markkasta kohtaan ovat siis ymmärrettävästi kovat. Sosiaalisen median perusteella Markkanen on herättänyt ensialkuun huomiota paitsi pituudellaan niin myös taustallaan Real Madridin organisaatiossa.

Jutussa olevalla videolla on nähtävissä, kuinka innostuneen vastaanoton hyökkääjäkolossi seuransa ensimmäisissä harjoituksissa sai (katso video artikkelin lopusta). Markkanen ja toinen uusi hankinta, australialainen Aaron Evans esiintyivät PSM Makassarin faneille tiistaina, ja paikalla oli arvioiden mukaan jopa 5 000 ihmistä.

Harjoituksia käytiin vesisateessa mutaisella kentällä, mutta se ei kannattajien iloa laannuttanut. Tilastollisesti tammikuu on Makassarin sateisin kuukausi, mutta keskilämpötilat huitelevat lähellä kolmeakymmentä astetta.

Myös Markkasen agentti Jonne Lindblom on twiitannut tunnelmia Markkasen Indonesiassa saamasta vastaanotosta.

Jonne Lindblom

@JonneLindblom
Presentation of Eero Markkanen at Makassar

Jonne Lindblom

@JonneLindblom
Over 5000 fans came to see Eero Markkanen’s first training session with PSM Makassar. Mad scenes! Indonesian football fans are as passionate as it gets #EwakoPSM

Vajaan kahden miljoonan asukkaan Makassar on Indonesian viidenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Sulawesin saarella, ja PSM Makassar on saarensa ainoa jalkapallon pääsarjajoukkue.

[readmore from=Markkanen-Eero]

PSM Makassar on tällä hetkellä ilman vakituista valmentajaa. Joukkuetta kesästä 2016 lähtien valmentanut hollantilainen Robert Alberts jätti pestinsä lauantaina vakavien terveyshuolien takia.

– Lääkärit suosittelivat minulle painokkaasti lyhyttä taukoa. Saan hoitoa seuraavien kolmen kuukauden ajan. Sen jälkeen kuntoni arvioidaan. Kiitän kaikkia PSM:läisiä tuesta ja toivotan PSM:lle kaikkea hyvää tulevalle kaudelle, 64-vuotias Alberts totesi Fox Sports Asialle.

https://youtu.be/Qz1ULFMN0mY