Odotetut Stadin derbyt palaavat jälleen rytinällä suomalaiseen futiskalenteriin HIFK:n noustua takaisin Veikkausliigaan. Kauden ensimmäinen derby pelataan kuitenkin jo tänään tiistaina, kun HJK ja HIFK ottavat toisistaan mittaa Suomen Cupissa. Kello 17 alkava ottelu on molemmille cup-taipaleen ensimmäinen.

Kiinnostus Talin Hallissa pelattavaa ottelua kohtaan on ollut suurta, sillä peli myytiin loppuun jo ottelupäivän aamuna. Halliin mahtuu noin 500 katsojaa.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ HALLIDERBY! 🔥⚽️

LOPPUUNMYYTY!

Katso suora lähetys ISTV:stä: ruutu.fi/stream/3352048

⚽ HJK vs HIFK
🏆 Suomen Cup
📅 Ti 29.1.
⏰ 17:00
🏟 Talin halli
📍Purotie 8, Helsinki
🎫 Sold out!

#HJK #Helsinki #SuomenCup #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi #hjkhelsinki

HJK on pelannut harjoituskaudella kaksi ottelua, ja on ollut heti tammikuussa hyvässä lyönnissä. Skotlantilaista Rangersia Klubi piti ahtaalla, taipuen lopulta maalein 2-3. Viime lauantaina HJK kukisti Talin hallissa ruotsalaisen Hammarbyn 3-1.

HIFK on pelannut tänä vuonna yhden harjoituspelin, jossa Ilves oli parempi maalein 4-0.

HJK ja HIFK ottivat mittaa toisistaan myös viime vuoden Suomen Cupissa. Tuolloin HJK nappasi voiton lukemin 1-0. Kaikki kohtaamiset huomioiden HJK:lla on paikallisvastustajasta kolmen ottelun voittoputki. HIFK on kaatanut HJK:n viimeksi syyskuussa 2016.

Molemmilla joukkueilla poissaoloja on vain vähän. HJK:n riveistä puuttuvat loukkaantumisten takia Daniel O’Shaughnessy, Roni Peiponen ja Markus Uusitalo. Eetu Vertaisen tilanne on epävarma. HIFK:lta sivussa on pelikieltoa kärsivä Riku Selander. Joukkueeseen vasta äskettäin siirtyneet Hassan Sesay ja Tobias Vibe eivät vielä pelaa.

HJK:n ja HIFK:n kanssa samassa Suomen Cupin alkulohkossa pelaavat lisäksi Inter, FC Lahti, IFK Mariehamn ja Honka.