Huuhkajien kapteeni astui esiin Qatar-reissun jälkeen: ”Pelaaminen Suomelle merkitsee paljon”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv julkaisi pitkän kirjoituksen Twitterissä liittyen Huuhkajien harjoitusleiriin Qatarissa.

Leiri keräsi paljon kritiikkiä Qatarin heikon ihmisoikeustilanteen takia. Keskustelu äityi suureksi, kun HJK:n Riku Riski ilmoitti jättävänsä leirin väliin – vedoten juurikin maan ihmisoikeustilanteeseen.

– Kunnioita Riku Riskiä hänen rohkeudestaan ja näkemyksistään. Hän pakotti meidät kaikki päätöksellään kyseenlaistamaan matkaamme Qatariin. Jos olen rehellinen, en tiedä pystyisinkö itse samaan. Ei sen takia, että olisin hänen kanssaan eri mieltä, vaan toivon ihmisten ymmärtävän, että pelaaminen Suomelle merkitsee paljon meille pelaajille, Sparv pyöritteli kirjoituksessaan.

– Ymmärrän, että on olemassa jalkapalloa isompia asioita. Syvällä sisimmässäni olen vain ihminen, joka yrittää tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, Sparv summaa pitkän tekstinsä.

Jos alla oleva twiitti ei näy, koko tekstin pääset lukemaan täältä.