Kyproksen pääsarjan maalipörssiä erittäin väkevän syyskauden myötä johtava Berat Sadik vaihtoi odotetusti maisemaa, kun Espanjan toisella sarjatasolla pelaava Gimnástic de Tarragona julkaisi tiistaina Sadikin puolentoista vuoden sopimuksen. Sadik kertoi Iltalehdelle, että perheellä oli seuravalintaan iso merkitys. Hyökkääjän perheeseen syntyi tammikuussa toinen lapsi (Iltalehden koko juttu löytyy täältä).

– Minulla oli sopimuksessa pykälä, mikä mahdollisti siirtymisen tiettyyn aikamäärään mennessä tammikuussa, Sadik kertoi Iltalehdelle.

11 liigaottelussa 12 maalia Doxa Katokopiasille tehneellä Sadikilla oli muitakin vaihtoehtoja kuin Segundan jumbosijalla majaileva Tarragona.

– Kyllä tämä ehdottomasti tuntuu parhaalta. Kova sarja. Seuraavat puolitoista vuotta saa asua Barcelonan liepeillä, 32-vuotias Sadik jatkaa.

– Kaikin puolin hyvä paikka perheelle. Olen erittäin tyytyväinen tähän. Jos haluaa vilinää enemmän, Barcelonaan on tunnin ajomatka.

– Jonkin aikaa mietiskelin ja päätin. Erittäin onnistuneen puolentoista vuoden Kyproksella vietetyn ajan jälkeen tuli tällainen haaste eteen. Espanja kiehtoi, ja sarja on kova.

Tarragona on tehnyt 22 ottelussa vain 13 maalia, joten tasaiseen tahtiin Kyproksella tolppien väliin osuneeseen Sadikiin kohdistuvat kovat odotukset.

[readmore from=Sadik-Berat]

– Totta kai joukkueella on tilanne tällä hetkellä vaikea, mutta mitään ei ole menetetty. Tämä on sellainen haaste, mikä motivoi itseäni kovasti.

Tarragona pelaa useimmiten kahden kärjen taktiikalla, ja Sadik on valmentaja Enrique Martinin kipeästi kaipaama boksipelaaja. Kahdella kärjellä on viime aikoina pelannut Suomen A-maajoukkuekin, ja Sadik on valmis EM-karsintahaasteeseen, mikäli Markku Kanervalta kutsu kuuluu.

– Jos sieltä tulee kutsu, varmasti puhutaan mahdollisesta roolista ja käytöstä joukkueessa. Mihinkään ei ole ovia suljettu, Sadik toteaa.