Ilves on Vuoden tamperelainen urheilija – jalkapallo dominoi lehden äänestystä

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus AC Oulun nollapelillä!

Paikallislehti Tamperelainen järjestää vuosittain lukijaäänestyksen vuoden parhaasta tamperelaisesta urheilijasta. Äänestys on ollut vahvasti jalkapalloilun hallussa, sillä palkinnon saaja löytyi futiksen parista jo kolmantena vuonna peräkkäin.

Vuonna 2016 kunnianosoituksen sai Ilveksen nykyisin Belgiassa pelaava hyökkääjä Mikael Soisalo, vuonna 2017 Linköpingissä pelannut Emmaliina Tulkki ja nyt vuonna 2018 Ilveksen miesten jalkapallojoukkue.

– Tällainen äänestystulos lämmittää tietysti hankalan kauden jälkeen. Pelaajia tuli ja pelaajia meni. Nuori joukkue kamppaili kuitenkin loppuun asti mitaleista, ja europelipaikka jäi haaveeksi vasta aivan sarjakauden päätteeksi, Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola kommentoi Tamperelaiselle (koko juttu luettavissa täältä).

Ilveksen jalkapallojoukkue sai annetuista äänistä 26,9 prosenttia, ja sai tiukan vastuksen Jukolan Viestin voittaneesta Kooveen suunnistusjoukkueesta (26,2 prosenttia äänistä). Kolmas oli aitajuoksija Reetta Hurske. NHL-tähtien Aleksander Barkov ja Patrik Laine oli tyytyminen sijoihin 4 ja 5.

Ääniä annettiin yhteensä 424.

Äänestyksen kärkipää:

1. Ilves, miesten jalkapallo – 26,9%
2. Koovee, miesten suunnistus – 26,2%
3. Reetta Hurske, yleisurheilu – 22,1%
4. Aleksander Barkov, jääkiekko – 4,9%
5. Patrik Laine, jääkiekko – 3,8%
6. Topias Palmi, koripallo – 2,9%
7. Mira Potkonen, nyrkkeily – 2,2%
8. Classic, miesten salibandy – 2,0%
9. Manse PP, naisten pesäpallo – 1,6%
10. Linda Välimäki, jääkiekko – 1,6%

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus AC Oulun nollapelillä!