Italian cupissa koettiin keskiviikkona eriskummallisia hetkiä.

Fiorentinan ja AS Roman välisessä ottelussa ei jäänyt epäselvyyttä siitä, kumpi ansaitsi edetä neljän parhaan joukkoon. Illan isäntänä toiminut Viola kuritti Romaa murskalukemin 7-1.

Kotijoukkue johti kamppailua ensimmäisen jakson jälkeen 3-1, mutta toisellakin puolikkaalla riitti draamaa. Roman tähtihyökkääjä Edin Džeko tulistui 70 minuutin jälkeen tuomarille siinä määrin, että karjui itselleen suoran punaisen kortin.

Hetkeä myöhemmin Federico Chiesa viimeisteli hattutemppunsa ja Giovanni Simeone iski vielä viimeisen vartin aikana kaksi osumaa.

OptaPaolo

@OptaPaolo
7 - Roma have conceded 7 goals in the same match only for the 6th time in their history, the first time in Coppa Italia (the last was vs Bayern in 2014). Debacle. #FiorentinaRoma

Keskiviikkona nähtiin kuitenkin ehkäpä vieläkin yllättävämpi tulos, sillä Atalanta kaatoi italialaisjalkapallon lippulaivan, Juventuksen, kotonaan 3-0.

Juventus on hallinut Serie A:ta viime kausina mielin määrin, ja se on voittanut myös Italian cupin neljänä edellisenä vuotena. Viidettä ei kuitenkaan tule, ja siitä kuuluu iso kiitos Atalantan hyökkääjälle Duván Zapatalle, joka iski keskiviikkona kaksi maalia Vanhan rouvan verkkoon.

Zapata on iskenyt tällä kaudella jo 20 maalia, joista 17 kappaletta hän on iskenyt edelliseen kymmeneen otteluun.

OptaPaolo

@OptaPaolo
3-0 - Before #Atalanta tonight, the last 2 teams able to win 3-0 vs Juventus were Real Madrid (April 2018) and Barcelona (September 2017). Élite. #AtalantaJuve

AC Milan selvisi tiistaina ensimmäisenä joukkueena välieriin kaatamalla Napolin 2-0. Viimeinen semifinalisti selviää torstaina, kun Internazionale kohtaa Lazion.