Portugalilaisvalmentaja José Mourinho tietää, ettei hän lukeudu jalkapallon maailman rakastetuimpiin hahmoihin.

Mourinho on valmentanut maailman suurimmissa seuroissa, kuten Internazionalessa, Chelseassa, Real Madridissa ja viimeksi Manchester Unitedissa, josta hän sai kenkää joulukuussa.

Portugalilainen jakaa mielipiteitä niin omien kuin vastustajien leirissä. Hän on käynyt henkilökohtaisia taisteluja muiden valmentajien ja omien pelaajiensa kanssa.

Mourinhon mukaan hänen maineensa vihattuna miehenä johtuu hänen sataprosenttisesta sitoutumisesta työhönsä ja siitä, ettei hän välitä omasta julkikuvastaan.

– Se on oma luonteeni. Tulen seuraan, puen seuran paidan päälleni ja otan sen likaisen ja hikisen paidan pois vasta sinä päivänä, kun lähden, kommentoi Mourinho beIN Sportsille.

– Taistelen seuran edestä enkä välitä imagostani tai mistään seurauksista.

– Menen Real Madridiin ja minusta tulee Barcelonan vihollinen. Menen Interiin, joten en voi mennä Torinoon (Juventus), koska ihmiset vihaavat minua siellä.

– Arsenalin fanit eivät ehkä vihaa minua enää, mutta he vihasivat minua, kun olin Chelsean manageri. Pelasin heitä vastaan 15 kertaa, voitin 12 ottelua ja pelasin kolme tasan. En ikinä hävinnyt. He vihaavat minua.